x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Girard-Perregaux Haute Horlogerie - Istorie pe trei punti de aur

Girard-Perregaux Haute Horlogerie - Istorie pe trei punti de aur

de Catalin Budescu    |    01 Apr 2007   •   00:00
Girard-Perregaux Haute Horlogerie - Istorie pe trei punti de aur

Contele Ferdinand von Zeppelin, Imparatului Germaniei, Wilhlem I, Ferrari, 1791, 1880, 1928, 1969, 1991, 1999, 2004 ..... martie 2007 Bucuresti Romania! ­ Girard-Perregaux ­ una dintre primele cinci marci ca lux si exclusivitate din lume si-a dezvaluit secretele romanilor.

Evenimentul a marcat aniversarea a 118 de ani de la crearea primului model al celebrului "Tourbillon pe trei punti de aur", care a putut fi admirat alaturi de alte opt piese Haute Horlogerie, printre care se afla "Lady Cat’s Eye Tourbillon Diamonds" şi "Opera III Power Reserve", in valoare de peste 1.500.000 RON (15 miliarde lei vechi). Cei de la Girard-Perregaux stiu ca timpul este cea mai valoroasa si mai adevarata marfa dintre toate. Creator al "Watches for the few since 1791", Girard – Perregaux este astazi unul dintre cei mai completi şi complecsi manufacturieri de mecanisme pentru ceasuri de lux şi haute horologerie din lume. In portofoliul sau de mecanisme exista atat mecanisme quartz de manufactura, cat şi mecanice precum si cronografe automatice cu sonerie ­ "Tourbillon" pe o punte de aur sau pe trei punti de aur, ultimul din lista fiind mecanismul emblematic al manufacturii.

"Ceasurile Girard-Perregaux sunt produsul acestei filosofii in care conceptia se face cu tot timpul necesar pentru designul lor sofisticat si meticulos, iar creatia propriu-zisa cu meticulozitatea si maiestria celor mai priceputi maestri orologeri. "Prezenta colectiei Girard-Perregaux Haute Horlogerie la Bucureşti este un eveniment memorabil" a declarat Porfir Popescu, Managing Partner Galt Orologerie Elvetiana.

Poveste - Manufactura Girard-Perregaux

In 1854, Constant Girard se casatoreşte cu Marie Perregaux. Din uniunea celor doi ia naştere, in 1856, manufactura Girard-Perregaux. In 1889, dupa ani de cercetari asupra oportunitatii utilizarii aurului ca metal functional in interiorul mecanismului unui ceas, Constant Girard prezinta primul ceas Tourbillon cu trei punti de aur. Considerat o capodopera, acesta este premiat cu medalia de aur in cadrul Expozitiilor Universale de la Paris din 1867 şi 1889 şi declarat neeligibil in 1901 din cauza unicitatii sale.

×
Subiecte în articol: high-life girard-perregaux