x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion A murit Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă

A murit Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă

12 Mar 2018   •   17:06
A murit Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă

Legendarul creator de modă francez Hubert de Givenchy, fondator al casei cu acelaşi nume, a murit sâmbătă la 91 de ani, au informat luni mass-media franceze citând un comunicat al familei.

 

"Monsieur De Givenchy s-a stins în timp ce dormea, sâmbătă 10 martie 2018. Nepoţii săi sunt nespus de îndureraţi. Funeraliile vor avea lor în cea mai strictă intimitate", se arată în comunicat. Familia designerului a precizat că "în loc de flori şi coroane", defunctul "ar fi preferat o donaţie la Unicef în memoria sa".

Creator în 1952 al mărcii omonime, Hubert de Givenchy s-a născut în 1927 la Beauvais (vestul Franţei), de unde a plecat la Paris la 17 ani pentru a se dedica pasiunii sale. A lucrat pentru Jacques Fath şi apoi pentru Robert Piguet şi Lucien Lelong, înainte de a se angaja la Elsa Schiaparelli, unde a devenit repede director de creaţie.

Un rol fundamental în creaţiile sale l-a avut întâlnirea sa în 1953 cu actriţa Audrey Hepburn, căreia i-a împrumutat câteva din modelele sale pentru filmul 'Sabrina'.

Audrey Hepburn devine în 1957 imaginea primului parfum al casei Givenchy, 'L'interdit'. A fost prima vedetă de film care şi-a împrumutat imaginea unui parfum iar succesul a fost covârşitor.

În 1953, tânărul De Givenchy întâlneşte un alt personaj crucial pentru cariera sa, designerul spaniol Cristobal Balenciaga, cu trei decenii mai în vârstă ca el, pe care l-a considerat întotdeauna un părinte şi un mentor.

Cei doi s-au cunoscut la un cocteil la New York şi au început o relaţie profesională care a marcat o cotitură în viaţa profesională a lui Givenchy. AGERPRES

×