x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Intermezzo

Intermezzo

de Oana Vasiloiu    |    12 Sep 2010   •   00:00
Intermezzo
Sursa foto: /Arhiva personală

Cinci, şase... sau şapte săptămâni, nici nu ştiu, nici nu contează... cam atât a trecut de când nu am mai scris aici.
Am avut momente în care am vrut să renunţ. M-am gândit că, oriunde aş fi, în ţara asta (care nu mai pot spune că e mea) sau în orice alt colţ de lume în care mi-aş găsi locul cu adevărat, aş continua să scriu despre experienţe unice şi revelaţii care, poate, vor stârni şi în cititori aceleaşi vibraţii

Într-un fel, mă simt datoare să împărtăşesc şi să transmit mesajele celor care pot "vorbi" prin mine. În perioada în care n-am scris, am descoperit oameni sinceri, oameni adevăraţi, autentici, care mi s-au destăinuit şi dăruit spiritual, făcându-mă să-mi reevaluez tot sistemul de valori. Pentru ei şi poveştile lor nu merită să închei acest jurnal, n-ar fi drept. Ce păcat că mulţi dintre ei fie nu sunt văzuţi, ascultaţi, observaţi, fie sunt neînţeleşi sau subapreciaţi în România, ţara lor natală! Ce păcat că în ţara asta nu mai contează decât banii, maşinile, etichetele hainelor, în detrimentul valorilor şi potenţelor intelectuale şi artistice! Pe lângă caracterul lor frumos, aceşti oameni au şi o anumită nobleţe sufletească (specifică, parcă, unei epoci trecute), au stil şi atitudine înfrumuseţate şi cultivate de mediul în care trăiesc şi de principiile lor de viaţă.

Atipice şi demodate pentru generaţia de cafenea de trotuar şi de maşini de lux cumpărate de părinţi pentru care videoproiectorul cât peretele ţine loc de bibliotecă în living, iar tapetul cu foiţă de aur şi Swarovski reprezintă valoarea definitorie maximă a nivelului de înstărire a familiei. Mulţi dintre aceşti oameni frumoşi în interior m-au făcut să realizez ce se află în jurul meu, ce prieteni am şi care este calitatea lor umană! În final, am reuşit să mă detaşez emoţional şi să trag o linie între prieteni şi duşmani, confidenţi şi ipocriţi, oameni pentru care însemn cu adevărat ceva şi oportunişti, între curajosi şi laşi şi, nu în ultimul rând, între adevăraţii mentori şi mentorii "de carton" sau falşi eroi din viaţa mea de atâta timp.

Aceşti oameni noi din viaţa mea plus o serie de mari deziluzii din trecut m-au făcut să privesc în ei şi să mă văd ca într-o oglindă. Sună dramatic, dar este "curăţenia" pentru suflet - de genul hainelor din garderobă, ce e bun şi mi se potriveşte rămâne, ce e îndoielnic şi incert sau de o calitate inferioară sau degradat/degradabil arunci fără urmă de regret. Pare uşor blasfemic să compar oamenii cu hainele, dar principial mi s-a părut corect şi uşor amuzant - ca să nu devină patetic şi deprimant!

TEMA PENTRU ACASĂ
Există cineva faţă de care am greşit cel mai mult în viaţa mea şi cea mai mare satisfacţie a acestui "intermezzo" (puţin tragicomic) de adevăr şi introspecţie este că am reuşit să-i mărturisesc şi să-mi explic şi mie lucruri importante din trecut. De fapt, în asta constă esenţa, conştientizarea greşelilor şi propriul proces de conştiinţă. Dacă simţiţi nevoia asta, faceţi lista prietenilor, colegilor, oamenilor cu care interacţionaţi şi care au devenit subiecte de rutină pe agenda zilnică şi tăiaţi numele care nu vă aduc nici un beneficiu emoţional sau intelectual şi care mai şi ştiţi că vă mint. Sau că profită de pe urma voastră în diverse forme meschine şi jenante, pe care, aparent, le ignoraţi. Eu am mers pe o idee care m-a scutit de multe dezamăgiri, sigur, nu m-a ferit de câteva răspunsuri şocante, dar oarecum previzibile.

Încercaţi să căutaţi conţinutul, nu doar forma acestor oameni şi nu vă sfiiţi să căutaţi cât mai adânc şi să o faceţi până la capăt! În final, o să vedeţi ce listă scurtă veţi avea! E minunat! E ca o eliberare de forţe şi de energii negative. Pasul următor: începeţi să-i ignoraţi şi să-i ţineţi la distanţă (vor pleca singuri, veţi vedea, pentru că nu îi ţine nimic sincer acolo) şi faceţi "curăţenia" începând de la birou, adresele de mail, messenger, facebook şi agenda telefonică. Ridicaţi standardele în selecţia pe care o faceţi, pregătiţi-vă psihic şi cu putere de discernământ şi nu faceţi compromisuri! Vă veţi găsi prieteni adevăraţi printre cei care credeaţi că nici nu le pasă de voi. Nu va fi uşor, dar veţi avea un motiv important pentru a începe o altă etapă spirituală. Succes! Data viitoare vă povestesc despre oameni nesperat de frumoşi şi buni şi despre adevărate modele de viaţă şi stil! Pe curând!

- www.oanavasiloiu.com

×
Subiecte în articol: jurnal de stil