x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Manichiura perfecta

Manichiura perfecta

de Maria Alexe    |    12 Iul 2005   •   00:00
Manichiura perfecta

O manichiura frumoasa seduce si e cartea de vizita a unei femei. Unghiile ingrijite, de la baza pana la varf, vor fi intotdeauna admirate.

Cea mai eficienta si mai sigura cale de a avea unghii sanatoase este sa le oferi zilnic hidratarea de care au nevoie. O crema de calitate pentru maini si unghii iti va fi un aliat de nadejde in implinirea acestui scop.

CUTICULELE. Cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci este sa le tai! Cuticulele reprezinta o bariera naturala in calea bacteriilor si nu e sanatos sa agresezi aceasta zona. Dar nici nu trebuie sa le lasi sa creasca pana acopera unghia. Trebuie doar retusate periodic cu ajutorul unei creme speciale, care sa le inmoaie, devenind, astfel, mult mai usor de indepartat. Daca ai unghiile casante, poti sa folosesti un lac fortifiant intr-un singur strat in fiecare zi. Il poti folosi si ca baza pentru oja dupa aplicarea acesteia.

COSMETIZARE. O pila foarte aspra agreseaza o unghie subtire si moale. Pila de calitate slefuieste cu blandete si nu zgarie la atingere. Pileste unghiile intr-o singura directie, fara sa insisti prea mult. Unghiile crescute prea mult se scurteaza cu ajutorul unei forfecute de unghii, nu prin pilire. Daca vrei sa dai jos resturi de oja sau de lac, nu folosi acetona, pentru ca aceasta usuca excesiv cuticulele si agreseaza suprafata unghiei. Alege dizolvanti fara acetona cu factori de protectie. Deoarece oja in exces dauneaza, cateva zile pe saptamana inlocuieste oja cu lacul protector.

SIMPLU SI ELEGANT. Manichiura frantuzeasca da unghiilor aspect natural si efect, adaptandu-se oricarei situatii. Poate ca nu vei obtine rezultatul dorit din prima incercare, insa te asigur ca merita sa perseverezi. Pentru culoarea unghiei (in partea superioara) se folosesc de obicei nuante de roz (cat mai deschise) sau alb, iar pentru restul unghiei, lac bej, roz sau incolor. Curata unghiile cu un dizolvant, apoi aplica oja alba, roz sau bej pe extremitatea superioara a fiecarei unghii. Incepe din margine si "mergi" incet, ascendent, spre centru, unde te opresti si reiei procedura din partea opusa. Ar trebui sa obtii un efect de "litera U", pe care o vei completa "umpland" deschiderea acesteia. Dupa ce oja s-a uscat, aplica pe intreaga suprafata a unghiei lac, a carui nuanta ramane la latitudinea ta. Posibilitatile de combinare sunt nelimitate - oja roz cu lac roz, oja bej cu lac incolor sau in aceeasi nuanta.

×
Subiecte în articol: high-life