x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Mariaj de 300 de ani

Mariaj de 300 de ani

de Catalin Budescu    |    15 Oct 2005   •   00:00
Mariaj de 300 de ani

Compania fratilor Mariage, cu o experienta de 300 de ani, ofera in prezent o varietate de 877 de produse in magazine raspandite in toata lumea.

De mai bine de 300 de ani, numele Mariage este asociat cu ceaiul. Astfel, ceaiul fratilor Mariage s-a impus de-a lungul anilor ca o marca veritabila ce reprezinta cultura internationala, vesela, senzuala, rezultat al combinatiilor dintre repere culturale si consideratii estetice si gustative.

Familia Mariage este una dintre cele mai vechi familii franceze care se ocupa de comertul cu ceaiuri. S-a creat o adevarata dinastie, in care cei tineri mostenesc talentul celor cunoscatori si le calca pe urme. Estetismul, rafinamentul si cautarea perfectiunii sunt amprenta fratilor Mariage. Arta ceaiului se refera si la modul de preparare al acestuia. Asa cum bine cunoscuta este priceperea francezilor in ceea ce priveste vinul si mancarea, fratii Mariage pun accent pe prepararea si prezentarea ceaiului: timpul, temperatura si tipul de ceai, combinate intr-o masura bine stabilita, conduc la reteta ceaiului perfect.

877 DE PRODUSE. Compania Mariage Freres ofera in prezent o varietate de 877 de produse. Ceaiul poate fi comercializat vrac, in cutie, in pungute de muselina, poate fi servit rece sau cald si poate avea o multime de arome.

Aceasta mai ofera, pe langa ceaiuri, si recipiente speciale de diferite dimensiuni si forme pentru pastrat, servit sau baut ceaiul, lingurite pentru ceai, ciocolata, prajituri, bomboane, lumanari si carti. De asemenea, recomanda anumite retete speciale pentru prepararea unor ceaiuri, a unor retete pentru pranz (asa cum ar fi, de exemplu, file de porc cu ceai Bourbon sau crema de zahar ars cu ceai Marco Polo) si prezinta etapizat procesul recomandat la prepararea unui ceai.

EXOTIC SI CIUDAT. Aromele ceaiurilor fratilor Mariage au nume ciudate: Ginghis Khan, Balthazar, Yin Yang, Zodiac, Ceaiul Poetilor Solitari, Elixirul Dragostei, acestea fiind doar cateva exemple.

Compania introduce in medie pe an aproximativ 10 noi arome, cu nume ca Ceai pe Nil, Ceaiul Opera, Ceaiul Marco Polo, Muntele de Jad etc. Mariage Freres are deschise magazine aproape in toata lumea, din Franta/Paris (Strada Bourg-Tibourg nr. 20, pe Bdul Charles de Gaulle, la Etoile etc.) pana in Japonia/Tokyo (cartierul Ginza), in Kobe, Kyoto si Yokohama.

FRATII MARIAGE SI MUZEUL LOR UNIC
O realizare deosebita a fratilor Mariage o constituie Muzeul Ceaiului (foto), care ofera vizitatorului posibilitatea de a intra in universul incarcat de emotie si nostalgie pentru aceasta licoare. Doua spatii dedicate muzeului, din piatra si lemn, de pe Strada Grands-Augustins pastreaza ambianta necesara prezentarii unor obiecte unice de colectie ce au apartinut fratilor Mariage. Salonul Colonial prezinta recipiente in care se transporta ceaiul sau samovare din secolul al XVIII-lea. Placerea vizitei se incheie cu posibilitatea de a servi un ceai cald sau rece, cu sau fara produse de patiserie, care incanta gustul cunoscatorilor sau al curiosilor.
×
Subiecte în articol: high-life ceaiul ceai