x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Mascara în fiecare zi? Ai grijă de ochii tăi! Poți să riști chiar pierderea vederii!

Mascara în fiecare zi? Ai grijă de ochii tăi! Poți să riști chiar pierderea vederii!

01 Oct 2019   •   22:12
Mascara în fiecare zi? Ai grijă de ochii tăi! Poți să riști chiar pierderea vederii!
Sursa foto: pixabay.com

Rimelul pentru gene (aproape) așa cum îl știm acum – Mascara – a fost inventat în 1913, de francezul Eugen Rimmel. Dar un „instrumentar” pentru colorarea, mărirea, lungirea genelor și (re)desenarea sprâncenelor femeile (și nu doar ele) folosesc de mii de ani.

Femeilor le place să arate bine și să aibă ochi… frumoși, dar Mascara nu aduce doar frumusețe… ci și o doză mare de pericol pentru sănătatea. Folosirea creioanelor, tușurilor și rimelurilor pentru ochi, gene și sprâncene poate deteriora ochii.

Dacă e să ținem seama de ce au descoperit cercetătorii britanici, atunci e musai să ținem Mascara departe de ochi câteva zile pe săptămână.

Profesioniștii britanici din domeniul sănătății avertizează: Aplicarea rimelului în fiecare zi nu este bună! Această pratică poate provoca infecții grave la ochi și poate deteriora pelicula lacrimogenă.

Vezi și Ce carte ți se potrivește în funcție de zodie

Neticheta sau Cum să comunici corect (și eficient) pe internet

Ochii se usucă, dacă folosești Mascara în fiecare zi

De ce este atât de riscant? Pentru că toate produsele cosmetice aplicate în jurul ochilor pot „migra” nu doar pe față (ne interesează să nu le „întindem” sub ochi), dar și în ochi, în doar câteva minute. Unele tipuri de mascara sunt deosebit de fibroase și vor răni ochii. Altele pot perturba filmul lacrimal, care se presupune că acoperă suprafața ochiului.

Dacă filmul lacrimal (pelicula lacrimală) este...............

Citește mai departe AICI

×