x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Momente unice de basm

Momente unice de basm

de Maria Alexe    |    22 Aug 2005   •   00:00
Momente unice de basm

Nunta este momentul special din viata care uneste doua suflete, doua destine, formand un cuplu. Acest pas este dovada dragostei si aprecierii pe care o avem pentru celalalt. Ziua nuntii este mereu de neuitat. Pregatita pana la cele mai mici detalii. Insa piesa principala a unei astfel de zile este rochia de mireasa. Visam de mici sa fim printesa din povesti in ziua nuntii, iar rochia aleasa este cea care ne transforma in personajul visat.

In functie de personalitate si de gusturi, poti alege o rochie de mireasa in stil retro, clasic, modern, avangardist sau, pur si simplu, o rochie de seara si accesoriile necesare pentru imaginea perfecta. Poti alege dintre o multime de modele si culori. Creatorii de rochii de mireasa din Romania sunt ghidati de tendintele internationale, dar si stilul propriu isi pune amprenta asupra creatiilor lor. Sunt magazine care aduc rochiile creatorilor straini si in Romania.

ALEGERI. Oricare ar fi tendintele in materie de moda la rochiile de mirese, scopul alegerii are punct de plecare propriul vis: cea mai frumoasa rochie de mireasa, iar cel mai important este sa te avantajeze si sa te puna in valoare. Siluetele de 90-60-90 sunt doar ideale, nu si reale, dar exista solutii pentru tot si pentru toate. Trebuie sa incerci sa cauti un tip de rochie care sa-ti transforme defectele in atuuri.

SILUETE. In functie de relatia dintre marimile bustului, a taliei si a soldurilor, putem diferentia patru tipuri de siluete. Cele cu solduri mari si umeri ingusti pot opta pentru o rochie cu talia inalta, foarte generoasa, in forma de clopot. Pentru a crea iluzia unui bust mai mare se recomanda ca partea superioara a rochiei sa fie un corset rigid, captusit cu buretei si decorat, pentru a mari volumul. Daca constructia corpului este dominata de o talie subtire, solduri si umeri de aceeasi marime, ideal ar fi alegerea unei rochii mulate, de tip sirena, care scoate in evidenta silueta bine proportionata. Nu este exclusa nici posibilitatea de a opta pentru o rochie gen Cenusareasa. Pentru silueta de tip umeri si bust mai mari decat soldurile, cele mai mari avantaje sunt aduse de rochiile cu talia joasa, partea inferioara nefiind foarte generoasa, poate doar cateva pliuri. Daca marimea bustului, a taliei si a soldurilor este aproximativ egala, domnisoarele, care, desi suple, sunt lipsite de forme feminine, pot purta cu incredere o rochie de mireasa care sa le accentueze talia si, in acelasi timp, sa dea impresia unui bust mai voluminos, alaturi de solduri gratioase. O rochie generoasa, cu multe pliuri si un corset brodat poate face minuni. Acestea sunt cateva reguli dupa care putem sa adaptam rochia pe care ne-o dorim pentru cea mai fascinanta zi din viata noastra, siluetei cu care ne-a inzestrat mama-natura.

LEGAMANT


"Fie ca toate greselile si nereusitele sa ne invete sa ne iubim si mai frumos"
Peter Gray

ROCHII DE MIREASA LA MANA A DOUA
Cand banii sunt o problema si nu iti permiti achizitionarea unei rochii de mireasa din magazin, exista si posibilitatea inchirierii sau cumpararii la mana a doua. Gasesti o gramada de anunturi la mica publicitate si daca ai acces la Internet, poti gasi oferte foarte avantajoase, inclusiv forumuri (spatii in care lumea discuta si face schimb de informatii in scris) in care poti afla o gramada de adrese utile si sfaturi mai mult decat utile. O rochie pe care in magazin o cumperi cu 1.300 lei, o poti gasi cu 500, cu toate accesoriile incluse. Rochii de inchiriat poti gasi la diverse saloane de moda, dar trebuie sa fii pregatita pentru stresul pe care o sa-l induri toata noaptea (sa nu se agate, pateze sau orice dezastru foarte probabil in acele situatii).
×
Subiecte în articol: mireasa high-life rochie