x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion O româncă şi-a adjudecat premiul acordat designului de accesorii la London Fashion Week

O româncă şi-a adjudecat premiul acordat designului de accesorii la London Fashion Week

22 Feb 2016   •   13:52
O româncă şi-a adjudecat premiul acordat designului de accesorii la London Fashion Week
Sursa foto: Facebook

Românca Otilia Mihalcea, creatoarea din spatele brandului Oval (ovaloval.com), a obţinut, duminică seară, Premiul pentru design de accesorii acordat la Londra în cadrul International Fashion Showcase 2016.

Premiile "Emerging Talent Awards" sunt acordate celor mai talentaţi tineri designeri şi curatori din lume, respectiv celei mai bune expoziţii aflate în competiţie. Proiectul românesc, inspirat de bijuteria dacică, realizat de Assamblage - Asociaţia Naţională a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană şi Institutul Cultural Român din Londra, i-a impresionat atât de mult pe membrii juriului, încât au inventat un premiu nou la ediţia acestui an, acordat creatorilor de accesorii, o premieră absolută în istoria International Fashion Showcase.

Potrivit unui comunicat al ICR Londra transmis luni AGERPRES, Otilia Mihalcea a fost selectată din cei peste 80 de designeri intraţi în concurs. Ceilalţi câştigători au fost Hala Kaiksow din Bahrain, care a primit premiul pentru cel mai bun designer, Tala Hajjar din Liban, căreia i-a fost acordată distincţia de cel mai bun curator, şi Cehia, care a fost desemnată ţara câştigătoare în secţiunea Showcase Winner.

Ambasadoarea British Fashion Council - Sarah Mower, renumit critic de modă şi jurnalist la revista "Vogue", a declarat că propunerea României a dat o nouă dimensiune accesoriilor în cadrul International Fashion Showcase. Proiectul a fost realizat cu sprijinul UniCredit Bank România, Atlassib şi Simplu, informează comunicatul.

După absolvirea Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti şi o experienţă de zece ani în publicitate, ca director artistic, Otilia Mihalcea a absolvit cursurile Şcolii de Bijuterie Contemporană "Assamblage". Anilor de proiecte colaborative le-a urmat decizia de a-şi lansa propriul brand, Oval.

La International Fashion Showcase, secţiune a Săptămânii Modei de la Londra coordonată de British Council şi British Fashion Council, participă anul acesta 24 de ţări.

Expoziţia românească, care a fost pentru întâia oară dedicată exclusiv bijuteriei de autor, a fost inspirată de formele şi simbolismul podoabelor dacice şi prezentată sub forma unei instalaţii interactive de bijuterii semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean şi Otilia Mihalcea, alături de proiecţii multimedia realizate de Black Horse Mansion. Purtând titlul "Found.Lost.Found", expoziţia este curatoriată de David Sandu, renumit autor de bijuterie şi fondatorul Assamblage - Asociaţia Naţională a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană şi al Şcolii de Bijuterie Contemporană "Assamblage", iar designul este conceput de arhitecta Ioana Ardelean, unul dintre designerii prezentaţi în expoziţie.

Premiul la această ediţie este cel de-al şaselea obţinut de proiectele româneşti la London Fashion Week, organizate în fiecare an începând cu anul 2010 de către ICR. AGERPRES

×
Subiecte în articol: otilia mihalcea