x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ralph Lauren si celebra marca Polo

Ralph Lauren si celebra marca Polo

de Catalin Budescu    |    23 Iul 2005   •   00:00
Ralph Lauren si celebra marca Polo

Istoria sa este cunoscuta din Bronx la Beijing. Incepand cu o linie de cravate, Ralph Lauren, fiul unor imigranti rusi din SUA, a conturat profilul stilului american rafinat, convingand intreaga lume sa-l adopte.

Realitatea este ca vom gasi cu greu pe aceasta planeta o persoana cu constiinta modei, care sa nu posede cel putin o piesa Polo, iar baza liniei Ralph o reflecta amplu. Ralph Lauren s-a nascut in 1939, la New York. Numele sau original a fost Lipschitz, insa tatal sau, zugrav de meserie, a schimbat numele familiei in Lauren pe cand Ralph avea 10 ani. In 1967, designerul s-a alaturat celor de la Beau Brummell Neckwear, unde a inceput sa creeze cravate, executate manual, fiind foarte scump cotate. A incercat sa le vanda la Bloomingdales, insa i s-a cerut sa-si inlature eticheta cu numele de pe cravate, ceea ce, desigur, a refuzat. Totusi, dupa cateva luni, cand creatiile sale devenisera extrem de cautate si se vindeau in magazine concurente, au fost de acord sa-i respecte ideile si sigla intru totul. Numele brand-ului sau era Polo.

CINEMA. In 1973 i s-a cerut sa creeze costumele barbatesti pentru filmul "Marele Gatsby", castigand atentia presei, care pana atunci il ocolise, iar imaginea sa a inceput sa apara pe copertile revistelor. Acest succes a fost urmat de o alta colaborare, desenand pentru filmul "Annie Hall", tinuta actorului Woody Allen si a actritei Diane Keaton. Dupa 20 de ani de la inceputul carierei sale, Ralph "a trecut" un taram neatins de nici un alt designer pana atunci: propria "home collection". De-a lungul anilor, aceasta a ajuns sa cuprinda de la lenjerie de pat, prosoape, fete de masa la covoare, mobila si obiecte de iluminat. "Mi-am imaginat cum mi-ar placea sa traiesc, nu am creat doar o lenjerie de pat, ci un intreg camin ce reflecta universul in care oamenii isi doresc sa traiasca", a declarat Ralph Lauren.

BRAND
Compania Polo Ralph Lauren este detinuta si condusa exclusiv de catre Ralph Lauren, si are acum ca obiect de activitate designul si comercializarea produselor de lux: de la confectii pentru barbati, femei si copii, design interior pana la accesorii - incaltaminte, ochelari de soare, bijuterii si articole de piele si parfumerie. Designul interior se bazeaza pe patru colectii distincte, fiecare avand o anumita tematica : Lyford Cay - culoare, lumina si energie, un cadru ideal pentru casa de vacanta, Modern Hollywood - romantism si rafinament, definind stralucirea Hollywood-ului, Desert Hills - culori naturale, tonuri picante, inspirat din cultura Navajo si Bel Air - o colectie in alb si negru ce aminteste de parfumul anilor ’40.

×
Subiecte în articol: high-life lauren ralph ralph lauren