x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean. Șapte secunde decisive pentru o relație

Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean. Șapte secunde decisive pentru o relație

26 Feb 2017   •   20:20
Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean. Șapte secunde decisive pentru o relație

Șapte secunde sunt suficiente pentru a ne forma o părere despre un om pe care abia l-am cunoscut, spun cercetătorii englezi. Și cine suntem noi să-i contrazicem? Ba mai mult, aceiași oameni de știinţă susțin că numai 7% din comunicarea dintre oameni se bazează pe cuvinte, restul fiind gesturile, poziția corpului și chiar vestimentația.

Și atunci, de ce să nu facem tot posibilul ca acele șapte secunde să fie de neuitat, să fie începutul unei frumoase prietenii sau al unei relații de succes? Totul este extrem de simplu. Trebuie urmați niș- te pași mici, pe care i-am învățat odată cu primele maniere, dar pe care i-am uitat treptat.

În fiecare zi ne confruntăm cu noi oameni, în diverse situații. De multe ori, facem o mare greșeală: așteptăm o a treia persoană care să facă introducerile. Astăzi, a te prezenta singur nu mai e o îndrăzneală sau o impertinență. Nicidecum! E o dovadă a încrederii în sine și o șansă de a face o primă impresie bună. Nu uitați: a stăpâni arta introducerilor ne ajută să stabilim relații cu mai multă ușurință.

Sunt însă și câteva aspecte la care trebuie să fiți atenți. Codul bunelor maniere spune clar că persoana care ajunge ultima la o petrecere, spre exemplu, se va prezenta persoanelor cu care va interacționa. În schimb, un domn mai în vârstă va întinde mâna celui tânăr. Iar regula de bază: doamnele nu se prezintă niciodată singure în fața bărbaților și nu întind primele mâna.

Profitați de puținul timp pe care îl aveți pentru a spune esențialul despre voi. Dar la fel de importante ca vorbele sunt gesturile. Contactul vizual este esențial. Privirea în pământ va spune despre voi că sunteți complexați, pe când o privire insistentă poate denota agresivitate. Echilibrul e cheia.

Nimic nu se compară cu un zâmbet sincer, care este considerat o invitație la comunicare. De asemenea, postura poate transmite mult mai multe decât vă imaginați. Puterea și încrederea în sine sunt evidente când strângerea de mână este puternică, însă fără a provoca durere. Altfel, ați putea obține exact ceea ce nu vă doriți: să alungați interlocutorul.

Așadar, mare atenție! Alegeți-vă cu grijă cuvintele și fiți naturali. Nu subapreciați niciodată puterea primei impresii!

×
Subiecte în articol: Nadina Câmpean