x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Reguli de etichetă: Cum eviți să le strici nunta prietenilor tăi

Reguli de etichetă: Cum eviți să le strici nunta prietenilor tăi

de Nadina Câmpean    |    19 Mai 2017   •   14:41
Reguli de etichetă: Cum eviți să le strici nunta prietenilor tăi
Sursa foto: yehor/Getty Images/iStockphoto

Vine vara și, odată cu ea, vine și sezonul nunților. Toate domnișoare­le visează să îmbrace rochia albă de mireasă într-un decor de vis și să se simtă ca frumoasa Cenușăreasa la bra­țului prințului ales. Totul e planificat în detaliu și orice stângăcie poate da peste cap scenariul nunții perfecte. Cu nervii unei mirese nu te joci nicioda­tă. Nu e o regulă scrisă în manuale de bune maniere, ci o învățătură de minte de care trebuie să ținem cont cu toții. Tocmai de aceea, sunt câteva greșeli pe care trebuie să evităm să le comitem pentru a nu distruge visul unei mirese fericite.

1. Confirmă prezența. Ne plac tu­turor surprizele, însă nunta nu este momentul potrivit să dovedești că ai haz sau ești spontan. În momentul în care primești invitația, ai timp să decizi dacă participi sau nu. E important acel telefon pentru că fiecare invitat contea­ză și nu își dorește nimeni locuri goale la masă în ziua cea mare.

2. Nu te îmbrăca în alb. Știm cu to­ții conceptul de “bridezilla”. Cu puține excepții, se aplică tuturor mireselor. Rochia de mireasă este aleasă după zile sau săptămâni de căutări și nimeni nu are voie să o eclipseze în acea zi. E frumoasă sau nu, trebuie să iasă în evi­dență. Iar încă o rochie albă la aceeași nuntă ar putea strica buna dispoziție a actriței principale!

3. Nu sări rândul pentru a ajunge primul la restaurant. Răbdarea este una dintre calitățile necesare în ma­rea zi, atât mirilor, cât și nuntașilor. Așteaptă-ți rândul la intrarea în resta­urant chiar dacă se formează coadă. Unii felicită mirii formal, alții vor de­păna amintiri din copilărie în timp ce vor ciocni un pahar de șampanie. Ori­cum ar fi, nu sări rândul și nu intra în restaurant fără să feliciți mirii.

4. Copiii mici rămân acasă. Nun­țile sunt petreceri la care cei mici sunt invitați doar dacă există o relație de rudenie extrem de apropiată cu mirii. Altfel, locul copilașilor este alături de bunici sau bone. Dacă alegeți totuși să va însoțească și cei mici, anunțați înainte și asigurați-vă că nu îi pierdeți printre nuntași și că sunt cuminți. În aceste condiții, pentru cei mici, petre­cerea trebuie să se încheie cel târziu la miezul nopții.

5. Nu puneți cadourile în brațele mirilor. În cazul în care ați adus un ca­dou la petrecerea de nuntă, nu este ne­voie să-l înmânați mirilor. Întotdeauna este un loc special amenajat. Iar dacă veți atașa și o felicitare cu o urare per­sonală, cu siguranță vor ști cine a făcut frumosul gest. Nicio mireasă nu își do­rește să care cutii de cadouri în noaptea nunții. Poate doar dacă sunt diamante.

×
Subiecte în articol: reguli de eticheta nunta