x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Reguli pe nisipul fierbinte

Reguli pe nisipul fierbinte

de Maria Alexe    |    26 Iul 2005   •   00:00
Reguli pe nisipul fierbinte

Vara intodeauna e la moda pielea aramie. Printre cele mai placute modalitati de a obtine un bronz frumos si de durata este baia solara pe malul marii. Stim ca vrei sa te intorci de la mare cat mai bronzata, dar nu sta prea mult la soare in primele zile. Pielea rosie si apoi exfoliata nu se poarta si nici nu e cea mai placuta priveliste.

Abia astepti sa te tolanesti pe sezlong, la soare, dar pielea ta trebuie pregatita pentru plaja. Inainte de plaja, fa-ti un dus cu un gel exfoliant, insistand mai ales la coate, la genunchi, zone in care dermul este mai dur. Dupa exfoliere pielea se hidrateaza. Nu sari peste aceasta etapa, indispensabila dupa orice exfoliere, inainte de expunerea la soare! O crema hidratanta de corp cu o textura usoara, non-grasa, va patrunde cu usurinta in piele, lasand-o fina si catifelata.

PROTECTIE. Pielea trebuie protejata in primele zile de expunere cu creme solare cu factor ridicat de protectie.

Pe langa fotoprotectie, alege produse cosmetice care asigura in plus hidratarea, emolierea si nutritia tegumentelor. Ele sunt rezistente la apa si impiedica formarea radicalilor liberi. Cifra de pe ambalaj reprezinta indicele de protectie, adica gradul de eficacitate a produsului in apararea de razele soarelui. Daca totusi te-ai ars, foloseste, pe langa crema after sun, un unt sau un ulei de corp. Sunt mult mai hidratante si vindeca repede pielea iritata. Iar mirosul apetisant te va ajuta sa uiti de usturimea arsurii! Daca vrei un aspect mai ingrijit, foloseste o crema de plaja cu sclipici.

UNGHIILE. Apa sarata, nisipul aspru si lacurile colorate strica vizibil unghiile. Cel mai bine ar fi sa le dai si lor o vacanta. Inlocuieste lacurile colorate cu cele incolore, hranitoare, care iti trateaza unghiile. Exista si astfel de lacuri cu sclipici, foarte spectaculoase, pentru ca evidentiaza bronzul.

PARUL. Caldura excesiva dezhidrateaza firul de par devenind casant si fara viata. Iar daca se mai combina cu apa sarata a marii sau clorul din piscina se pot produce si schimbari de nuanta a parului, se despica la varfuri si cade in exces. Parul trebuie protejat cu palarii,baticuri, sepcute si in apa, casti pentru inot, cat mai colorate si asortate cu tinuta. Poti incearca si masti sau spray-uri speciale cu protectie care hranesc parul si ii dau stralucire. Aplica-le cu jumatate de ora inainte de a ajunge pe plaja.

PARFUMUL. Miresme parfumate aplicate in exces irita pielea, daca este foarte tare si dulce. Cea mai buna varianta este crema parfumata sau un parfum racoritor, hidratant si fara alcool. Pulverizeaza-l de la distanta mai mare si evita locurile unde pielea este sensibila.

MACHIAJ. Pe plaja, in bataia brizei amestecate cu nisip si caldura emanata de soare, machiajul nu va arata bine prea mult timp. Oricat de rezistente ar fi produsele pe care le folosesti, din cauza soarelui porii sunt dilatati si fardurile vor intra foarte repede in piele. Pentru a evita iritatiile inestetice evita machiajul pe plaja. Daca esti o impatimita si nu poti renunta la machiaj, singurele produse de machiaj pe care le poti folosi sunt rimelurile rezistente la apa si luciul de buze transparent si hidratant aplicat fara contur. Daca buzele sunt foarte deshidratate, foloseste un balsam cu vitamine.

×
Subiecte în articol: high-life pielea