x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Scurtă seară de lux, prea scurtă

Scurtă seară de lux, prea scurtă

de Roxana Roseti    |    26 Oct 2008   •   00:00
Scurtă seară de lux, prea scurtă

PREMIERĂ  •  "SOIRÉES DE LA MODE"
Uneori te întrebi de ce oare lâna foarte subţire, de vară, trece aşa, nepăsător de fluid pe lângă tine? Nu e nesimţire, pentru că această lână nu poate fi nesimţită. Doar de lux!



Wilhelmina Arz a prezentat marţi, 21 octombrie, în Sala "Le Diplomat ballroom", Athénée Palace Hilton Bucharest, noua colecţie Luxury, primăvară-vară 2009. Şi cu asta am putea să ne luăm la revedere şi gata articolul. Lucrurile sunt însă mai complexe. Wilhelmina Arz este primul designer invitat să realizeze o colecţie special pentru "Soirées de la mode" – o premieră. Ce sunt acestea? Că doar nu ne-am adunat în acest loc select numai ca să ne franţuzim aiurea, ţuguindu-ne buzele de pomana porcului. Iar aceste femei graţioase numite manechine nu defilează în crem interbelic de amorul artei.  

Comoditatea. Explicaţia o oferă criticul de modă Alin Gălăţescu, prezent la eveniment: "«Soirées de la mode» e gândit ca o succesiune a unor evenimente de elită, în care sunt invitaţi cei mai importanţi designeri români să realizeze colecţii speciale. E un parteneriat între Athénée Palace Hilton Bucharest şi Avanpremiere Concept, prin care se doreşte reîntoarcerea Micului Paris în actualitatea secolului al XXI-lea". Prima "soarea" (caragialesc vorbind, că doar suntem în Micul Paris…) a început în forţă cu lansarea noii linii de colecţii menţionate mai sus. Creatoarea a dovedit că se poate trăi în lux  doar cu voaluri, brocart şi "lâniţă". Că luxul nu înseamnă neapărat opulenţă, ci poate fi o… "aristocraţie a minimalului", după cum subliniază Gălăţescu. Şi continuă: "Luxul înseamnă acum comoditate – noul argument al modernităţii speciale".    

Cristale. Culoarea prunei cade frumos pe rochii de seară simple, simple. Ţesătura gen tapiserie abia acoperă locul pe care puţini bărbaţi îşi permit luxul (că tot e vorba de lux) să îl descifreze. Taftalele naturale nu par a fi pe placul unor doamne obişnuite cu flikflak-ul, dar suntem la  "Soirées de la mode" şi ar trebui să facem un efort. Să nu uităm de cristale. Swarowski, bineînţeles, dar cele mai noi, acuşica în luna septembrie au fost lansate pe plan mondial, "în lume doar doi designeri le-au folosit: Armani şi Hussein Chalayan", adaugă savant Gălăţescu. Hm, da, Chalayan, interesant designer, turc-cipriot educat în Marea Britanie, deja e altă poveste…

Scurtă, prea scurtă seară de lux, dar urmează, şi poate e mai bine când luxul e dat cu linguriţa sau cu pipeta, conform principiului ce e mult strică.

×
Subiecte în articol: high-life