x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Se poartă tocilarele!

Se poartă tocilarele!

de Roxana Roseti    |    02 Noi 2008   •   00:00
Se poartă tocilarele!

Cel puţin în viziunea designerului Adrian Oianu. Care s-a enervat. A lăsat deoparte chestiile very stylish, după trei ani în care s-a cam lămurit cum stă treaba cu moda în România.

Lumea modei s-a zguduit de două ori în secolul al XX-lea: când Coco Chanel le-a dăruit femeilor libertatea şi când Yves Saint Laurent le-a dat puterea. În secolul al XXI-lea lumea modei se zguduie pe baza a ceea ce îi oferă trecutul sau, mai simplu, nu se zguduie deloc. Pentru Adrian Oianu se pare că au trecut vremurile când îşi dorea să zguduie cu o colecţie inspirată de Principesa Ileana a României sau cu o colecţie foarte “lucrată”, în stilul anilor ’80. Nu mai vrea să zguduie, pentru că acum îşi permite acest lucru. Mai precis, îşi permite să dea “pâine şi circ” (după cum s-a exprimat la un moment dat), într-o formă elevată. Prin urmare, zilele trecute a “strâns” cam 400 de persoane (puţin spus persoane) la Romaero Băneasa, printre care Excelenţa Sa Henri Paul – ambasadorul Franţei în România, Mihaela Geoană, Cristiana Copos şi mulţi, mulţi alţii şi le-a expus unei fuziuni între prêt-à-porter şi teatru contemporan.

ALUZII. Spectacol, artă vizuală, muzică eclectică, texte cu mesaje directe şi imagini reprezentând lumea din industria modei.
Omul a construit un imprimeu original pe mătase naturală, aruncată pe manechinele transformate în tocilare cu peruci. Ironică aluzie la anii în care rochiile de cocteil înnebuneau divele şi ironică aluzie la timpul prezent, când o tocilară nu mai poate sta cu burta decât eventual pe pâine şi circ!  Deoarece a sta cu burta pe carte se pare că nu mai rentează. Ce a înţeles publicul rămâne de văzut.

×
Subiecte în articol: high-life