x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Tendintele in moda pentru barbati

Tendintele in moda pentru barbati

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    19 Aug 2005   •   00:00
Tendintele in moda pentru barbati

Sezonul care se apropie cu pasi repezi, din pacate, este unul care se foloseste din belsug de mai toate oportunitatile care apar, oferindu-va viziunea unui mod mai nonconformist de a purta hainele.

Este adevarat ca nonconformismul nu este o caracteristica generala, ci mai degraba invers. Se ofera insa, si solutii la aceasta problema, solutii care la randul lor constituie o tendinta ce ne propune sa suprapunem si sa combinam culori, texturi si modele pentru rezultate neasteptate. Tendintele urmatorului sezon, transpun moda intr-o zona de eleganta luxoasa, atinsa de romantism si iesire din tipare. Costume cambrate, blazere din catifea, tricotaje din casmir, sunt piesele cele mai des invocate in creatiile de sezon ale designerilor.

NOUL COD DE IMBRACAMINTE. Cea mai "dramatica" schimbare in moda pentru barbati va fi trecerea la o costumatie mai formala. In acest an, vom asista la revenirea in forta a costumului, un fenomen din moda nemaiintalnit din 1980.

Jachetele cambrate sunt un alt element cheie si unul dintre cele mai eficiente modalitati de a pune in evidenta silueta unui barbat (atentie, se poarta silueta!) Din sala de consiliu. In afara salii de consiliu, in plina strada, imaginea iconica a costumului se descompune. Lumea afacerilor si implicit a costumului formal, inspira moda si imprumuta din "experienta" sa, imbogatind sezonul cu elemente precum: pantalonul tip "tigareta", combinatia camasa - cravata, jerseuri cu decolteul in V, cravate inguste, veste, jachete din catifea, paltoane. Boho British Style. Inspirat de modul de viata de la tara, traditional britanic, acest stil este influentat de sporturile ecvestre si de vanatoare, si de spiritul boemian al anilor ’70. Elementele cheie imprumutate din aceasta zona sunt: jachetele de calarie tipic britanice, jachetele stil cardigan(un soi de pulovere cu nasturi sau fermoar), haine din tweeduri (se potrivesc bine cu hainele sport), camasi in carouri, veste tricotate.

IESIRI IN NATURA. Dorinta de a petrece cat mai mult timp in natura, este o invariabila a modului nostru de viata, iata de ce, influente din acest ravnit mod de petrecere a timpului, au aparut in moda firesc, provocand si testand zona de comfort. De aici s-au imprumutat elemente de genul: camasi si jachete de tipul celor "de padurar" (au devenit "la moda" in anii ’30, dupa ce ani de zile au fost purtate ca haine de munca de padurarii canadieni), captuseala in carouri, captuseala din lana, tricotajele. Tot in aceasta zona ar putea fi inclus si tartanul (materialul traditional scotian), foarte comod la purtat.

SPORTUL. Mai tot timpul sportul, si-a adus contributia la fenomenul moda, in masuri si cu rezultate diferite. Nu si-a dezmintit nici acum conditia de sursa de idei de exploatat. S-au folosit de aici elemente ca: piese vestimentare ce pot fi purtate pe ambele fete, dungile de pe costumele de sport(o "gaselnita" de-a designerilor, ce apare pe diverse piese vestimentare), camasile de polo si de rugby, piese din componenta costumelor de ski, tricourile cu gluga colorate in gri cenusiu cu insertii si fermoare fluorescente, pantalonii de la costumele de trening, jachetele de jocheu.

CULORI "LA MODA"
Comparativ cu explozia de culoare caracteristica acestei veri, paleta de culori recomandata pentru noul sezon va fi mult mai temperata. Culorile se vor amesteca in suprapunerile de obiecte vestimentare, sau in abundenta de carouri, si tweeduri ce domina sezonul. Flanelul si materialele traditionale folosite la croirea costumelor pentru barbati, marcheaza o intoarcere la gri, pornind de la tonurile metalice de otel, pana la cele mate de carbune. Maroul continua sa fie reprezentativ pentru acest sezon, si in plus vom avea catifea moarata(despre care se spune ca "face ape"), tweeduri in nuante de verde, nuante de pruna si tonuri de rosu inchis.
×
Subiecte în articol: moda high-life