x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Vara fierbinte 2007, Swimsuit Trends

Vara fierbinte 2007, Swimsuit Trends

de Catalin Budescu    |    08 Iul 2007   •   00:00
Vara fierbinte 2007, Swimsuit Trends

Costumul de baie a apărut la inceputul secolului al XX-lea. Anul 2006 a adus cel mai scump costum de baie realizat vreodată, in valoare de 30 de milioane de dolari. In 2007, costumul de baie este revoluţionat cu o mulţime de accesorii şi culori din cele mai tari, precum fucsia, portocaliu şi violet, galben sau verde praz, albastru şi coral.

Costumul de baie a apărut la inceputul secolului al XX-lea. Anul 2006 a adus cel mai scump costum de baie realizat vreodată, in valoare de 30 de milioane de dolari. In 2007, costumul de baie este revoluţionat cu o mulţime de accesorii şi culori din cele mai tari, precum fucsia, portocaliu şi violet, galben sau verde praz, albastru şi coral.

Costumele de baie au suferit numeroase schimbări de-a lungul timpului. Dacă la inceput femeile işi acopereau cea mai mare parte a corpului, in prezent, costumul de baie a evoluat in ceea ce priveşte designul, şi acest lucru mai ales datorită bikinilor.

Anii ’80 au marcat un record in materie de costume de baie, fiind realizat cel mai scump dintre ele de la apariţia acestora, in valoare de peste 12.000 de dolari, cu o mulţime de diamante şi perle naturale. Recordul insă a fost "zdrobit" anul trecut, cănd Susan Rosen, in colaborare cu Steinmetz Diamonds, a creat bikini ce conţin diamante de peste 150 de carate incrustate in platină. Ce au fost "aşezate" elegant pentru un design unic, ce valorează nu mai puţin de 30 de milioane de dolari.

CULORI TARI. Pentru 2007, tendinţele in ceea ce priveşte costumul de baie acoperă toate gusturile.

Noutatea sezonului o reprezintă liniile simple şi practice, cu suprapuneri delicate pe linia decolteului sau tăieturi pe linia abdomenului. Designerii preferă costumele one piece, gen maillot, cu sau fără bretele, extrem de elegante, cu detalii rafinate, ce se pretează mai ales petrecerilor lăngă piscină. Pe plajă sunt de preferat costumele din două piese, cu bretele subţiri şi bikini delicaţi, ce permit un bronz aproape total. In 2007, moda costumelor de baie oferă o reinterpretare a culorilor, a imprimeurilor şi a texturilor.

Designerii incearcă să şocheze prin combinaţii de imprimeuri contrastante in cadrul aceluiaşi costum de baie, precum şi prin accesorii viu colorate. Predomină culorile tari precum fucsia, portocaliu şi violet, galben sau verde praz, albastru sau coral.

ACCESORII DIN PLIN. Elementele de noutate ale acestui sezon le reprezintă nasturii şi cataramele, cristalele şi pietrele aplicate, precum şi centurile late, predominant aurii.

Costumul de baie este anul acesta puternic accesorizat, atăt cu bijuterii sau curele late, căt şi cu rochii de plajă in ton cu costumul, ochelari de soare şi genţi incăpătoare pentru un look sofisticat şi atent găndit. Sunt din nou la modă imprimeurile retro, cu motive florale ce amintesc de anii ’60-’70. Se poartă bulinele in stil retro, mai ales combinaţiile roşu-alb sau negru-alb. Tonurile boeme de maro şi bej fac senzaţie pe plajele insorite in această vară. Culorile neon ale anilor ’80 nu au fost uitate şi fac din nou senzaţie verdele praz şi rozul intens. Albul simplu are locul său de cinste in acest an.

Tenul inchis, foarte bronzat, rămăne in tendinţe, iar aceste culori tari se potrivesc de minune unui ten bronzat. Cea mai sexy tendinţă a verii este transparenţa. Bineinţeles, nu transparenţa costumului de baie, ci transparenţa şi strălucirea accesoriilor - paiete, pietre semipreţioase, cristale Swarovski, catarame şi inchizători aurite.

Supremaţia după Forbes

In topul Forbes din acest an al celor mai "tari" costume de baie işi dispută supremaţia companii şi designeri precum Gottex, Ondademar, Aubade, Christian Dior, Gucci, Emilio Pucci şi, bineinţeles, Victoria’s Secret. Preţurile variază intre 3.500 de dolari - pentru

un costum one-piece Gucci, pănă la 200 de euro pentru un costum de baie de zi cu zi. Aubade surprinde prin colecţia Ocean, Gottex aduce o colecţie extrem de sofisticată, in culori vii,cu linii rafinate şi detalii atent studiate. Christian Dior propune costume de baie

in culori vii, in stilul glamour al lui John Galliano. Gucci, simbol al luxului decadent,

propune costume de baie pentru ocazii deosebite, cu decoltee largi, cristale aplicate

şi culori tari.

×
Subiecte în articol: high-life baie