x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Victoria's Secret își schimbă proprietarul. Brandul este afectat de recentele acuzații de hărțuire sexuală

Victoria's Secret își schimbă proprietarul. Brandul este afectat de recentele acuzații de hărțuire sexuală

21 Feb 2020   •   14:58
Victoria's Secret își schimbă proprietarul. Brandul este afectat de recentele acuzații de hărțuire sexuală
Sursa foto: facebook

Societatea de investiții Sycamore Partners va achiziționa pachetul majoritar al brandului Victoria's Secret de la compania L Brands pentru suma de 525 milioane de dolari. Aceasta din urmă va păstra 45% din acțiuni, potrivit lb.com. 

Victoria's Secret cuprinde diviziile Victoria's Secret Lingerie și Victoria's Secret Beauty and Pink. Compania a fost evaluată la circa 1,1 miliarde de dolari. 

La finalizarea tranzacției, Lex Wexner, fondatorul L Brands, va demisiona din funcțiile de conducere, însă rămâne în Consiliul de Administrație ca președinte emerit. Acesta a fost criticat recent cu privire la relația apropiată pe care o are cu miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie, căruia i-a administrat averea timp de 20 de ani.

Vânzările societății au fost în scădere constantă în ultimii trei ani. Cu toate astea, brandul se află în continuare în top, cu o cifră de afaceri de circa 7 miliarde de dolari pe an. 

Compaia a fost afectată recent și de articolele apărute în mass media americană, care au dezvăluit cultura misogină practicată în interiorul acesteia, metodele de intimidare și hărțuire sexuală la care au fost supuși angajații și reclamațiile privitoare la conduita neadecvată a fostului director de marketing, Ed Razek. 

Victoria's Secret deține 2.920 de magazine proprii în SUA, Canada și Marea Britanie și 700 de francize în întreaga lume. 

 

×