x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Vremea accesoriilor

Vremea accesoriilor

de Maria Alexe    |    15 Aug 2005   •   00:00
Vremea accesoriilor

Moda ne surprinde cu fiecare sezon, ne aduce noi atitudini si devine din ce in ce excentrica dar cu o mare doza de rafinament si stil. Sezonul toamna-iarna 2005-2006, lansat deja, pune si mai mult accent pe detalii si pe accesorii.

Atitudinea in moda a noului sezon este inspirat de femeia cu personalitate puternica, covarsitoare, plina de carisma si seducatoare, de femeia copilaroasa, independenta si foarte feminina care se poate transforma intr-o diva fatala care iubeste luxul si detaliile. O femeie care se respecta, interesata de aspectul exterior stie ca trebuie sa dea atentia cuvenita accesoriilor din garderoba personala. Fiecare element din vestimentatie devine detaliu pretios fie ca e broderie veche, fie ca e blana naturala finisata cu fir de aur si pietre pretioase.

NEGRU. Imaginea complet neagra este readusa si ridicata pe piedestal. Negrul este culoarea cea mai eleganta si stilata a sezonului rece. Si bijuteriile imprumuta acest aer atat de misterios care emana luxul. Bratari negre cu forme curate, minimaliste, inele imense din argint sau aur alb cu pietre de onix, coliere din perle negre cu safire roz si diamante, ceasuri simple din fier si piele, genti din blana brodate cu dantele si bijuterii, si manere din piele de crocoldil vopsita in negru etaleaza luxul si rafinamentul acestui stil.

WESTERN. Intoarcerea la preerie descrie cel mai bine aceasta tendinta. La prima vedere este un stil rustic, boem si de la tara, dar materialele sunt pretioase. Pielea simpla si intoarsa in culorile pamantului alcatuiesc materialele de baza ale accesoriilor. Cizme din piele de vitel,cu aspect patinat, incretite, cu botul rotund si cu tocul gros, genti cat mai rudimentare cu franjuri si catarame din argint cu aspect de anticariat, coliere din piele impletita cu margele pe alocuri te fac sa visezi la campiile intinse si viata simpla din vestul salbatic cu influente amerindiene.

RUSIA. Influentele tarilor si ale tarinelor sunt cele mai somptuoase si obscen de pretioase si extravagante. Broderiile somptuoase se regasec pe toate piesele vestimnetare reproducand stilul folk rus. Nu putea sa lipseasca nici accentele militaresti, catarame, cizme, nasturi metalici, caciulile imense din blana. Blana este elementul obligatoriu regasindu-se peste tot. Cizme cu blana si piele cu broderie traditionla, cu ciucuri din blanita, caciuli, cape, genti imense tot din blana intregite de embleme si imprimeuri migaloase totul intr-un lux fara limita.

ANII ‘60. Revenirea ciclica a acestei tendinte completeaza imaginea femeii in 2005-2006. Fiind un stil copilaros, care se joaca cu formele geometrice si culorile tari, hraneste fantezia copilului din noi. Grafisme si mixuri de culori tari se joaca pe materialele gentilor. Nu scapa nici sosetutele, ciorapeii si nici bascutele ce se zaresc din pantofiori sau cizme cu talpa joasa din piele de crocodil. O alta nebunie a anilor ’60 sunt culorile metalice care isi fac loc pe orice accesoriu.
×
Subiecte în articol: high-life