x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Festivalul plăcintelor în acest weekend, în Parcul IOR

Festivalul plăcintelor în acest weekend, în Parcul IOR

28 Mar 2019   •   12:17
Festivalul plăcintelor în acest weekend, în Parcul IOR

Festivalul plăcintelor, care va avea loc în perioada 29 - 31 martie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, vine în sprijinul copiilor defavorizaţi din sectorul 3, care se vor implica în realizarea celei mai mari plăcinte de post, cu diferite umpluturi, cu o lungime de 15 metri.

Pentru sutele de plăcinte care vor alcătui, puse cap la cap, cea mai mare plăcintă de post vor fi folosite 100 kg de făină, 50 kg de zahăr, 20 litri de ulei, 10 kg de drojdie, un kg de sare, 10 kg de bureţi, 10 kg de varză, 10 kg cartofi, 10 kg ceapă, 10 kg dovleac şi 10 kg mere.

Totodată, vor fi pregătite mâncăruri tradiţionale din carne de oaie, vită, porc şi pasăre, specialităţi din peşte, bunătăţi la ceaun, mici, pastramă de berbecuţ, produse de cofetărie şi patiserie, dar şi produse apicole.

Bucureştenii vor avea ocazia să deguste şi să achiziţioneze produse cu specific românesc aduse direct din ferme şi gospodării ţărăneşti, la preţ de producător.

"Sâmbătă, începând cu ora 13,00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la Biserică Maramureşeană), poliţiştii de la Serviciul Educaţie Rutieră din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră îi vor învăţa pe copiii instituţionalizaţi din sectorul 3 cum să aibă un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a putea preveni producerea unor evenimente rutiere nedorite", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Centrul European pentru Prevenirea Adicţiilor.

Evenimentul caritabil îşi propune promovarea educaţiei şi integrării sociale a grupurilor defavorizate.

Târgul se organizează pentru susţinerea şi întrajutorarea copiilor şi tinerilor cu situaţii financiare modeste, care reprezintă factorul de risc în consumul şi traficul de substanţe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorităţi, precizează sursa citată. AGERPRES

×
Subiecte în articol: festivalul placintelor parcul ior