x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Gata! Începe X Factor! Horia Brenciu: “De mult visez să fiu coleg de bancă cu Bănică, încă de pe vremea melodiei “Ani de liceu””

Gata! Începe X Factor! Horia Brenciu: “De mult visez să fiu coleg de bancă cu Bănică, încă de pe vremea melodiei “Ani de liceu””

de Sebastian S. Eduard    |    18 Sep 2014   •   17:52
Gata! Începe  X Factor! Horia Brenciu: “De mult visez să fiu coleg de bancă cu Bănică, încă de pe vremea melodiei “Ani de liceu””
Sursa foto: Gabriela Arsenie

Doar câteva ore îi mai despart pe telespectatori de marea premieră a celui de-al patrulea sezon al super show-ului “X Factor – Mai mult decât voce”, difuzată vineri seară, de la 20:30, la Antena 1. Cei mai spectaculoşi juraţi – diva Delia Matache, showmanul Horia Brenciu şi rock-starul Ştefan Bănică pornesc în această seară spectacolul căutării celor mai talentaţi concurenţi, pentru ca la final, în urma votului publicului, doar unul dintre aceaştia să plece acasă cu marele premiu în valoare de 100.000 de euro.

Frumoasă, sexy, talentată, ea recunoaşte un concurent cu factorul X dintr-o singură privire, diva Delia Matache e mai nerăbdătoare ca oricând să înceapă marea competiţie:  “Am colegi noi anul ăsta şi vreau să îi văd de ce sunt în stare. Să nu uite cumva cine a câştigat X Factor anul trecut!”, a ameninţat artista.

A scos până acum 15 albume şi a susţinut sute de concerte. Ştie mai bine ca oricine cum trebuie să sune un hit şi nimeni nu ar putea să spună mai bine decât el <>, Ştefan, the rockstar Bănică. “Am făcut multe lucruri până acum, dar n-am fost niciodată jurat. Întrebi dacă îmi e teamă? În niciun caz. Nu mă apuc de ceva dacă nu e extraordinar. Şi o să fie. O să fie mai mult decât voce!”, a povestit juratul.

E omul care nu ştie ce înseamnă monotonia, gata întotdeauna să cânte, să danseze, pregătit să facă spectacol, showmanul Hora Brenciu. “Stimaţi telespectatori, o să alerg prin sală, n-o să stau. Da, o să învârt toate scaunele şi o să rup toate barierele. Vine X Factor, e nebunie, e cel mai tare spectacol”, anunţă Horia Brenciu.

Anul acesta, Răzvan şi Dani par să se întreacă pe ei în culisele show-ului - un backstage care depăşeşte cu mult orice închipuire şi căruia în acest an i s-a alăturat şi Florin Ristei. Au la îndemână un întreg arsenal – săbii şi căşti de vikingi, ochelari de toate felurile, bâtă de baseball, cască de fotbal american, caschetă de poliţist, tot felul de costume, peruci, stropitori, un pian, ba chiar şi colace de salvare şi multe alte nebunii. Iar atunci când nu fac apel la nimic din recuzită, băieţii pur şi simplu ies pe scenă pentru a imortaliza un moment emoţionant.

Cu ce surprize îi întâmpină gaşca veselă de la X Factor, telespectatorii vor putea afla urmărind marea premieră X Factor, difuzată vineri, de la 20:30, la Antena 1.
Şi pentru că tot vorbeam de showmanul Hora Brenciu, noi l-am prins câteva minute între multele proiecte pe care le are pentru a ne lămuri câteva curiozităţi

■ Care a fost prima întrebare pe care ai pus-o după ce ţi s-a făcut propunerea de a deveni jurat X Factor?
■ Au pus două. Prima a fost: “Cine-i în juriu?” şi a doua: “Banică ştie?”. (râde)

■ Care a fost prima persoană pe care ai îmbrăţişat-o când ai revenit?
■ Nevastă-mea. Ea ajunsese cu o jumătate de oră înaintea mea la Antena 1. (râde din nou)

■ Cum este atmosfera între voi, trei? “Dincolo” erau, câteodată, nişte momente destul de disputate. Ca să nu zicem tensionante…
■ Concurs fără orgolii nu există. Nicăieri! Dacă “dincolo”, polemicile erau duse cu un tânăr de vreo 30 ani, aici se schimbă placa. Banică al meu e vulpoi bătrân… (râde) Şi Delia, aşa inocentă şi zâmbitoare cum o vedeţi, vrea să obţină şi ea trofeul, la fel de aprig. Şi în toată combinaţia asta, apar şi eu, ca o floare. Ne certăm? Puţin. Ne înghiontim? O idee. Ne împăcăm? Mda…

■ Este greu să fii colegul de bancă al lui Ştefan Bănică Jr?
■ Deloc. De mult visez să fiu coleg de bancă cu Bănică, încă de pe vremea melodiei “Ani de liceu” (râde) Lui cred că-i este ceva mai dificil. Mi-a spus în timpul filmărilor, în repetate rânduri, ba că-l doare capul că fredonez atâtea melodii, ba că-i vâjâie urechile că vorbesc prea mult , ba să nu mă mai bag în seamă cu fetele. Mi-e clar, invidia!

■ Eu încă îmi aduc aminte emisiunile matinale de la Antena (privilegiul vârstei, deh). Uite că acum “pici” tot cu o blondă. De la Dalia, la Delia…
■ Hahaha… Da, e-adevărat, dar Delia dispune de o o voce specială pe care am şi înregistrat-o, deja, cu ocazia primei noastre colaborări, “Inima nu vrea”, pe care o veţi putea asculta pe albumul meu “40+”. Săptămâna viitoare filmăm clipul. Abia aştept!

■ O să fie o toamnă aglomerată pentru tine dar…te mai vedem până la sfârşitul anului pe scena Sălii Palatului?
■ Romexpo a fost proiectul acestui an. A fost prima producţie a unui artist român acolo. În cele două seri în care am concertat am beneficiat de aplauzele a peste 10.000 de suflete cărora le multumesc, încă o dată, din suflet. Acum pregătim anul viitor. Am sunat, deja, adunarea. Intentionez să fac multe în 2015. De la aniversări de excepţie – tatăl meu împlineşte 85 de ani - până la producţii speciale – Frank Sinatra 100 de ani de la naştere - voi încerca să fiu mereu aproape de cei care mă urmaresc şi voi dori din suflet, aşa cum fac de ceva timp încoace, ca şi în 2015 să le ofer alte  amintiri frumoase.

■ Sau poate ai alte planuri…
■ Cu siguranţă, albumul “40+” e prima oprire. Este cel de-al 3-lea şi cel mai fierbinte album al meu şi urmează, cum era şi firesc, celelalte albume ale mele, “35” şi “37”, dar de data asta plusul de experienţă îşi spune cuvântul mai mult ca niciodată. Pornind de la cifra 4, care le poate reprezenta pe cele 4 fete ale mele, “40+” poate fi orice... 40 este prefixul ţării noastre sau cele 40 de săptămâni în care un bebeluş stă în burta mamei. Una peste alta, cel mai important aspect de pe acest disc îl constituie producţia muzicală. Sper ca publicul să se regăsească în piesele acestui cd, aşa cum a făcut-o pe fiecare dintre albumele mele. Este primul pe care-l înregistrez în întregime în studiourile mele, alături de echipa mea de la HB Media Entertainment şi este şi prima oară când mă implic în toate piesele discului, ca şi textier, compozitor şi aranjor. Piesele conţin dragoste, despărţire, viaţă, dorinţă, copilărie, familie, iubire, dor şi multă veselie. Îl voi lansa pe 24 octombrie cu Gazeta Sporturilor şi, evident, va beneficia de o lansare specială, marca HB Media Entertainment.  De ce +?! Pentru că este un plus de care toată lumea muzicală are nevoie! Până la urmă, cu totii avem nevoie de un plus de sănătate, de viaţă, de muzică. Pe scurt, pentru că totul trebuie să fie cu plus pe lumea asta, am produs “40+”!

■ Că tot am ajuns la Sala Palatului…spune-mi, în calitate de spectator, cam ce ai intenţiona să vezi până la sfârşitul anului…
■ Din păcate, postura de spectator e un mit pentru mine în toamna asta. Programul meu arată ca un ciorchine de struguri, iar dacă există vreo boabă lipsă, copiii mi-o ocupă cu siguranţă. Am intrat la şcoala, în clasa a VIII-a, cu fata mea mijlocie, Maria, ne pregătim de grădiniţă pentru Mina, mezina familiei şi, cine ştie ce surpriza îmi mai rezervă fata mea cea mare, Andreea…Ca tată, trebuie să fii mereu pe poziţii, mai ceva ca Smurd-ul.

×