x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Gesturi de iubire de evitat în public pentru a nu fi penibili

Gesturi de iubire de evitat în public pentru a nu fi penibili

de Nadina Câmpean    |    09 Iun 2017   •   17:28
Gesturi de iubire de evitat în public pentru a nu fi penibili
Sursa foto: Tatomm/Getty Images/iStockphoto

Îndrăgostiți până peste cap, tinerii uită uneori de cei din jur și trăiesc într-o lume a lor în care nu acceptă intruși. Și zău că nu e nimic mai frumos decât primele iubiri și fluturașii din stomac. Însă, câteodată, ce e prea mult strică și o frumoasă po­veste de iubire poate provoca discuții mai puțin plăcute.

Tocmai de aceea, sunt câteva reguli nescrise pe care e indicat să le urmăm astfel încât nimeni să nu strâmbe din nas în jurul nostru.

Afecțiunea exagerată în public. Nimeni nu interzice o strângere de mână sau un sărut, însă important e să nu săriți calul și să-i determinați pe ceilalți să vă recomande să vă închiriați o cameră de hotel. Departe de ochii curioșilor, voi stabiliți limitele.

Viața intimă nu trebuie expusă. În al nouă­lea cer sau dezamăgit, viața intimă a unui cuplu nu trebuie să fie subiect de discuție într-un grup mare de prieteni. Indiferent că e vorba de laude sau reproșuri, vă veți pune partenerul într-o lu­mină proastă.

Numele de alint pot stârni hohote de râs. Din prea multă iubire, mulți parteneri se alintă fo­losind, de cele mai multe ori, diminutive. "Puiuț", "rățușcă", "iubirică", "ciuci" sau orice alt derivat din animăluțe sau păsărele pot isca hohote de râs și nu cred că vă doriți asta. Nu e lipsă de respect să le folosiți, dar vreți oare să râdă cei din jur?

Nu vă jigniți niciodată partenerul. Dacă partenerul vostru nu se mai ridică la înălțimea așteptărilor, poate este momentul să purtați o dis­cuție mai profundă sau să puneți capăt relației. În niciun caz, nu vorbiți urât în public! Nici când este de față, nici în absență. Până la urmă, un gest atât de lipsit de eleganță vă va descalifica pe voi, nu pe cel care este subiect de bârfă.

E mult spus să le numim reguli, nu? Sunt mai degrabă câteva sfaturi care vă ajută să nu depă­șiți limita bunului-simț atunci când vă aflați în public. Iubiți-vă mult și fără restricții. Gesturile, însă, pot fi controlate când sunteți înconjurați de prieteni, familie sau de niște simpli necunoscuți pe stradă.

×
Subiecte în articol: gesturi iubire