x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cele mai spectaculoase parcuri acvatice

Cele mai spectaculoase parcuri acvatice

de Oana Portase    |    03 Aug 2016   •   18:55
Cele mai spectaculoase parcuri acvatice

Unde ne bălăcim în această vară? În afară de litoral, există câteva aqualand-uri cu dotări care merg de la piscine și tobogane până la „grote de relaxare” și hidromasaj. Cel mai nou dintre acestea se va deschide în augst, la Oradea. Este vorba de Complexul Nymphaea – finanțat din bugetul municipalității și din fonduri europene.

Nebunie la Acvamania Mogoșoaia. La doi pași de Capitală, pe lacul Mogoșoaia, se află unul dintre cele mai spectaculoase parcuri acvatice din România. Parcul se deosebește de celelalte din țară prin atracțiile oferite, având un concept Aquaglide. Aici nu găsim clasicele tobogane, ci descoperim obstacole pe apă cu totul deosebite. Parcul de distracție este realizat prin combinarea unor module individuale în întregime gonflabile: tobogane, piste de alergare, module speciale pentru catapultare, trambuline. O altă atracție a acestui parc este scuterul submersibil Sea Doo cu care puteți descoperi lumea de sub apă.

Școala Piraților

Copiii pot merge în continuare la școală, chiar dacă este vacanță, dar nu la orice fel de școala, ci la una de pirați în parcul Acvamania din Mogoșoaia. La Șoala Piraților, copiii între 6 și 14 ani  învață cum să facă față provocărilor și vor da un examen distractiv, pentru a trece probele piraților. Cursul se ține între 9:00 și 13:00, de luni până vineri și costă 60  de lei de pirat, pe zi.

Tot la Acvamania Mogoșoaia aveți ocazia să învățați să străbateți lacul în caiac. Cursurile sunt destinate pentru toată lumea. Mămici plus pici este una dintre ofertele celor de la Mogoșoaia. Puteți să vă plimbați pe lac, în caiac, alături de cel mic, pentru 65 de lei. Cursurile de caiac pentru adulți sau copii costă 40 de lei pentru fiecare cursant.

Pe lac, la apus de soare

Parcul Acvamania nu e doar adrenalină și distracție, ci e și o idee bună pentru o evadare romantică. Cei de la Mogoșoaia recomandă o terapie de cuplu inedită: plimbarea pe lac la apus de soare. Ai de ales între caiac, hidrobicicletă sau stand-up-paddle. Totul costă 120 de lei și poți sta pe lac o oră și jumătate. La final, vei putea savura alături de persoana iubită praline și șampanie. Prețul include echipamentul oferit de Acvamania – veste de salvare, la alegere caiac, hidrobicicletăsau stand-up-paddle, pralinele și șampania.

TARIFE ACVAMANIA MOGOȘOAIA

Parc gonflabil 15 lei/ora L-J ,20 lei/oră V-D

Închiriere caiac 15 lei ora/ L-J ,20 lei/oră V-D

Închiriere hidrobicicletă 25 lei/oră L-J ,30 lei/oră V-D

Închiriere catamaran 100 lei/oră L-J ,150 lei/oră V-D

Închiriere scuter submersibil 10 lei/30 minL-J,15 lei/30 min. V-D

În perioada 1-10 august abonamentul de o zi va fi de 30 de lei

 

Paradisul Acvatic Brașov

Distracție și relaxare, de la masaj, la nebunia toboganelor, toate le găsim la Paradisul Acvatic din Brașov. Complexul s-a deschis în 2007 și se întinde pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați în partea acoperită și alți 12.000 de metri pătrați destinați sezonului estival. Zilnic, la Paradisul Acvatic pot merge 2000 de persoane, iar aqualand-ul cuprinde 6 piscine interioare şi 2 piscine în aer liber, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip,  restaurant şi terase.

La Paradisul Acvatic vă puteți ocupa și de sănătatea voastră pentru că aici puteți să vă înscrieți la cursuri de aquagym sau puteți merge la sala de fitness, să jucați fotbal sau să faceți kangoo jumps.

Tot aici, vă puteți destinde în sauna finlandeză, în bio-saună, în sauna umedă, grota de relaxare, la hidromasaj sau la dușurile cervicale. Bio-sauna este cam la fel ca o saună finlandeză, diferenţa fiind temperatura mai scazută, suportabilă de către persoanele cu sensibilitate la temperaturi ridicate iar masajul cervical cu ajutorul jeturilor de apă relaxează organismul şi elimină toată încordarea acumulată.

 

Copiii până în vârsta de 3 ani au intrarea gratuită la Paradisul Acvatic, iar adulții plătesc 30 de lei pentru 2 ore, 40 de lei pentru 3 ore și 55 de lei pentru mai mult de 3 ore. În weekend, traifele de două ore nu sunt valabile.

 

Aqua Magic Mamaia

Când marea e prea sărată, aquapark-ul din Mamaia e alegerea perfectă pentru a te distra pe litoral. Tobogane care mai de care mai înalte și mai încâlcite, pâlnii, tuburi închise dacă preferi alunecarea pe întuneric, side winder - un joc ce combină suprafațe uscate cu suprafețe umede care împing colacii simpli sau dubli de pe o latură pe alta a jocului, plute și multe altele. Intrarea la Aqua Magic Mamaia este de 70 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii.

Aqua Park President

La Băile Felix vă puteți distra la Aqua Park. Parcul dispune de 13 piscine interioare, 5 piscine exterioare, zonă de agrement pentru copii, tobogan interior și exterior, saună turcească și finlandeză, centru de masaj, bazin cu valuri, grotă mediteraneană, VIP area.

Intrarea la Aqua Park President este de 25 de lei pentru 3 ore, 30 de lei pentru 5 ore și 50 de lei pentru o zi întreagă.

Complexul Nymphaea

La Oradea urmează să se deschidă unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din vestul țării. Lucrările sunt aproape gata, spun autoritățile. Fostul Ștrand Municipal din Oradea a fost transformat într-un aquapark modern, cu prețuri atractive. Complexul a costat 88,3 milioane de lei, contribuţia Primăriei Oradea fiind de 38,9 milioane de lei, iar diferenţa a fost acoperită din fonduri europene. Parcul acvatic din Oradea cuprinde 14 bazine şi 12 tobogane, o clădire pentru bazinele acoperite împărţite în trei zone cu specific family, relax şi aventură. Aici o să găsim și terenuri de sport, zone de agrement, spaţii verzi, precum şi o parcare cu 230 de locuri. Prețurile stabiliste sunt de 12 lei pentru copii, 25 de le pentru adulți, pentru 3 ore și 50 de lei pentru o zi întreagă.

Distracție la vecini: Hajduszoboszlo

Până se deschide parcul Nymphaea, puteți da o fugă la Hajduszoboszlo, în Ungaria, care se află la doar o oră și jumătate distanță de Oradea. Aquapark-ul dispune de 9 tobogane de diferite lungimi și dificultati, iar în incinta parcului de tobogane există numeroase facilități pentru copii. Ștrandul de vară de la Hajduszoboszlo dispune de 13 bazine cu apă termala, pentru înot și pentru copii. Unul din locurile preferate de turiști este bazinul cu specific mediteranean.

 

 

ALTE PARCURI ACVATICE

Divertiland – București

Water Park Otopeni

Eforie Aqua Park

Smile Aqua Park Brașov

Aqua Park Florești Cluj

AquaStar Satu-Mare

 

 

×