x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cum s-a schimbat Crăciunul la televizor în ultimii 60 de ani. Ce programe urmăreau bunicii noştri şi la ce ne uităm noi

Cum s-a schimbat Crăciunul la televizor în ultimii 60 de ani. Ce programe urmăreau bunicii noştri şi la ce ne uităm noi

25 Dec 2012   •   16:24
Cum s-a schimbat Crăciunul la televizor în ultimii 60 de ani. Ce programe urmăreau bunicii noştri şi la ce ne uităm noi
Daily Mail a publicat o analiză făcută de Radio Times despre cum arăta Crăciunul acum mai bine de o jumătate de secol. A fost analizată structura programelor de televiziune din 1950 şi până în 2012.

Dacă acum mai bine de 60 de ani televiziunile se axau pe difuzarea programelor cu conţinut religios, astăzi, familia se strânge în faţa micului ecran pentru a urmări mai ales filme, fie că este vorba de comedii, drame sau pur şi simplu de reluări ale unor pelicule mai vechi.

Dacă trăiai în Marea Britanie, o zi de Crăciun în anul 1952 arăta cam aşa: participai la slujba religioasă dimineaţa, împreună cu familia, apoi vizionai petrecerea de Crăciun, câteva comedii cu Stan şi Bran, după-amiaza, pentru ca seara să ţi-o petreci în compania actorilor şi cântăreţilor din acele vremuri. Stingerea se dădea la ora 11.00.

Mare parte din programele difuzate aveau mai ales conţinut religios, iar cele distractive conţineau mai puţină zbânţuială. Ceva totuşi nu s-a schimbat, susţin jurnaliştii de la Daily Mail: prezenţa Reginei pe ecanele televizoarelor şi a lui Bruce Forsyth, un celebru realizator şi prezentator TV. În 1972, structura programelor BBC1 difuzate de Crăciun conţinea 115 minute de programe religioase.



×