x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Dacian Cioloş: Se întâmplă ceva minunat la Guvern în acest weekend

Dacian Cioloş: Se întâmplă ceva minunat la Guvern în acest weekend

08 Oct 2016   •   18:00
Dacian Cioloş: Se întâmplă ceva minunat la Guvern în acest weekend
Sursa foto: Steluta Popescu

Premierul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, pe pagina de Facebook, că la Guvern "se întâmplă ceva minunat în acest weekend", referindu-se la maratonul digital GovITHub organizat la Palatul Victoria, unde peste 100 de tineri profesionişti în IT dezvoltă programe în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei publice.

"Se întâmplă ceva minunat în acest weekend, la Guvern. O efervescenţă de creativitate şi entuziasm adusă de cei 20 de bursieri şi peste 100 de voluntari GovITHub, toţi tineri profesionişti în IT, care lucrează full time până duminică seară, pentru a veni cu soluţii moderne în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei. Mă bucur să văd pe lista proiectelor la care se lucrează idei inspirate precum: o aplicaţie pentru mai bună conectare a românilor din diaspora cu ceea ce se întâmplă acasă, un proiect de vizualizare şi deschidere a datelor deţinute de instituţiile publice, o aplicaţie prin care sectorul public poate furniza informaţii personalizate sub forma unor alerte pentru cetăţeni, un proiect prin care pacienţii pot să evalueze în mod sincer serviciile medicale pe care le primesc, o iniţiativă ce face posibilă semnalarea parcărilor ilegale direct către autorităţile competente", a scris premierul pe Facebook.

Dacian Cioloş spune că energia, competenţele şi pasiunea tinerilor sunt dovada că România se poate moderniza şi că, odată ce statul îşi arată deschiderea, se pot mobiliza cele mai valoroase resurse.

"Le mulţumesc pentru implicare, pentru efort şi îi asigur de întregul meu sprijin pentru a îşi pune ideile în practică, fiindcă beneficiile se vor simţi în rândul tuturor cetăţenilor. În acelaşi timp, pentru ca ideile să aibă rezultate palpabile pentru cetăţeni, le solicit tuturor colegilor din instituţiile publice să fie deschideţi la preluarea şi aplicarea soluţiilor, odată finalizate", mai spune premierul.

Peste 100 de tineri specialişti în domeniul IT s-au reunit sâmbătă, la Palatul Victoria, în cadrul unui maraton digital - GovITHub, având ca obiectiv dezvoltarea de aplicaţii şi soluţii software în scopul creşterii calităţii serviciilor publice şi îmbunătăţirii relaţiei cetăţenilor cu instituţiile statului.

Conceptul evenimentului este cel de "hackaton" - aşa cum este cunoscut în mediul profesional de IT. Bursieri şi voluntari vor încerca, timp de două zile, să dezvolte prototipuri de proiecte cu aplicaţii şi soluţii software.

Printre potenţialele proiecte propuse spre implementare prin intermediul platformei participative ithub.gov.ro sunt aplicaţii şi soluţii software precum:

* Prietenul pacientului - un sistem funcţional de colectare a feedback-ului pacientului;
* Stop cozi - un sistem de programare şi informare în privinţa cozilor de la ghişee;
* Gov 2.0 - îmbunătăţirea şi eficientizarea platformelor guvernamentale pentru a deveni mai prietenoase şi uşor de folosit;
* MFP pe telefon - aplicaţie ce îşi propune creşterea numărului de cetăţeni care aleg să utilizeze serviciile oferite de MFP în spaţiul virtual via telefon mobil;
* Business Start - o aplicaţie ce va explica diferitele forme juridice din România, cu avantaje şi dezavantaje pentru antreprenori şi în ce cazuri sunt recomandabile;
* Istoricul Tranzacţiilor pentru un Imobil - o aplicaţie care permite regăsirea istoricului tranzacţiilor pentru un imobil sau pentru o zonă;
* RoadRo - o aplicaţie ce permite cetăţenilor să raporteze abuzuri ale şoferilor (în primă fază parcări ilegale, ulterior încălcări majore ale Codului rutier).

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos guvern weekend