x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Fă-ți bagajul și pleacă în tabără

Fă-ți bagajul și pleacă în tabără

de Oana Portase    |    10 Apr 2017   •   19:30
Fă-ți bagajul și pleacă în tabără

Taberele nu mai sunt de mult doar pentru copii, acestea ajungând să fie preferate tot mai mult și de adulți. Varianta modernă de tabără mai este cunoscută și sub forma de team building, practicată de marile companii. Astfel de deplasări au menirea de a-i ajuta pe angajații companiilor să se destindă, să se cunoască mai bine și să sudeze echipa. Însă taberele pentru adulți nu se încadrează neapărat în această categorie. Mulți dintre noi vrem, de multe ori, să uităm de muncă și de colegi când plecăm în vacanță. Taberele dedicate adulților sunt o metodă inedită de relaxare și de a îmbina utilul cu plăcutul.

TABERE INEDITE PENTRU ADULȚI

Tabăra de gladiatori de la Roma

Tabăre de vânat fantome SUA

Tabăra de poker Las vegas

 

Nu vorbim de o simplă vacanță, ci de posibilitatea de a învăța ceva nou în această perioadă, alături de oameni care au aceleași pasiuni. Tabere de schi, tabere de cățărat, tabere de pictură, tabere de slăbit, tabere de înot sau chiar tabere de dezvoltare personală. Dacă taberele cu tematică sportivă sunt ceva mai distractive, cele de slăbit sau de tip cantonament și taberele de dezvoltare personală cer ceva mai mult efort din partea participanților. Astfel de programe sunt dedicate adulților care vor o schimbare în viața lor și au nevoie de ajutorul unui grup pentru a ajunge la rezultate. Deplasările în natură și schimbarea decorului sunt benefice în astfel de cazuri.

Foc de tabără și cursuri cu psiholog

Taberele de dezvoltare personală se adresează persoanelor care se confruntă cu un nivel ridicat de anxietate, stres și încredere în sine scăzută. În astfel de tabere, participanții lucrează zilnic cu psihologi și învață să-și depășească fricile, să devină încrezători, învață formule de autosugestie care îi vor ajuta să treacă peste ce îi macină. Sesiunile se țin individual sau în grup, iar pe lângă orele petrecute cu psihologi, participanții se bucură și de alte activități relaxante. Focul de tabără și cina festivă nu au cum să lipsească. Organizatorii unor astfel de tabere spun că cei care vin să se regăsească sunt manageri, ingineri, profesori, corporatiști, studenți sau medici. Vârstele variază de la 18 ani până la peste 60 și, de regulă, oamenii vin singuri, fără familie. Costurile unei astfel de deplasări pornesc de la 400-500 de euro pentru 5-7 zile, incluzând cazarea și masa.

Luptă alături de Decebal la Roma

Cine a spus că oamenii mari nu se pot juca? Italienii, bărbați în toată firea, se înscriu anual la tabăra de gladiatori de la Roma. Se îmbracă în costume și se luptă ca în vremurile antice. Festivalul Natale Di Roma are loc anul acesta în luna aprilie, iar tabăra pentru gladiatori și soldați are porțile deschise pentru oricine. Tema festivalului este “Cucerirea Daciei”. Asociația DANAIS din Constanța cheamă dacii la luptă pentru a-i reprezenta pe strămoșii noștri, în scenariul care surprinde bătălia de la Tapae și ultimele momente de rezistență ale trupelor lui Decebal. Românii vor conduce ostilitățile, alături de alte trupe de pe continent, împotriva celor peste 200 de soldați romani. În tabără veți primi costume, pregătire profesională și vă veți antrena alături de ceilalți soldați. În ultima zi va fi marea bătălie în fața a mii de spectatori.

Tot la capitolul tabere inedite se încadrează și cea pentru vânătorii de fantome din New Orleans sau cea pentru jucătorii de poker în Las Vegas.

Costurile pentru taberele din România pornesc de la câteva sute de lei și ajung la câteva sute de euro, în funcție de locație, tematică, număr de participanți și alte servicii. Specialiștii recomandă astfel de escapade fără familie pentru a descoperi lucruri noi, pentru a ne dezvolta niște abilități și pentru a ne crește încrederea în sine.

CÂT COSTĂ TABĂRA LA ROMA

Pachetul 1 – 300 euro/persoană – transport cu autocar, 4 zile cazare în Camping Village Fabulous Roma, 2 zile cazare în Budapesta, taxe turist, asigurare medicală călătorie

Pachetul 2 – 275 euro/persoană – transport cu autocar, 4 zile cazare în Camping Village Fabulous Roma, taxe turist, asigurare medicala călătorie

Pachetul 3 – 170 euro/persoană – 4 zile cazare în Camping Village Fabulous Roma, taxe turist, costume pentru paradă, ghidaj și pregătire profesională cu interviu înainte de participare la scenariul festivalului

Pachetul 4 – 65 euro/persoană – costum pentru paradă, ghidaj și pregătire profesională cu interviu inainte de participare la scenariul festivalului

SURSA: DANAIS.RO

×