x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Fumezi narghilea? Pericolele nevăzute și cum îți afectează sănătatea

Fumezi narghilea? Pericolele nevăzute și cum îți afectează sănătatea

26 Feb 2019   •   16:30
Fumezi narghilea? Pericolele nevăzute și cum îți afectează sănătatea

Mulți fumători de narghilea pot considera această practică mai puțin periculoasă decât fumatul țigărilor, dar de fapt poartă riscuri pentru sănătate.

Este, de obicei, fumat în grupuri, cu aceeași piesă transmisă de la o persoană la alta. Similar cu țigările, fumatul din narghilea oferă nicotină și este cel puțin la fel de toxică ca fumatul.

Narghileaua, este un tip de conductă de apă folosită pentru a fuma tutun special, de obicei aromatizat, ce facilitează trecerea aerului încălzit cu cărbune printr-un amestec de tutun, apoi printr-o cameră plină cu apă și, în final, printr-o țeavă, permite utilizatorilor să inhaleze vaporii.

Fumatul din narghilea a devenit popular în ultima vreme, mai ales în rândul tinerilor, datorită credinței că este mai sigur decât fumatul țigărilor.

Dar, mai multe studii avertizează cu privire la efectele potențial nocive ale fumatului de narghilea. Deși este o conductă de apă, are aproape tot atâtea toxine ca fumul de țigară și nicotina, ingredientul care provoacă dependența de țigări.

Fumatul din narghilea, tot mai popular azi în Occident, prezintă riscuri mari pentru sănătate.

În timpul acestei activităţi sunt produse substanţe chimice cancerigene, asociate cu un risc mărit de leucemie, arată un studiu recent realizat de cercetătorii americani de la San Diego State University.

Fumatul narghilelei îi expune pe utilizatori la .....................

Citește mai departe AICI

Foto: Pixabay

 

×