x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby "Harry Potter şi Piatra Filosofală". Exemplar ce conţine o erată a volumului, scos la licitaţie

"Harry Potter şi Piatra Filosofală". Exemplar ce conţine o erată a volumului, scos la licitaţie

10 Aug 2016   •   22:05
"Harry Potter şi Piatra Filosofală". Exemplar ce conţine o erată a volumului, scos la licitaţie

Un exemplar al primei ediţii a volumului "Harry Potter and the Philosopher's Stone" (Harry Potter şi Piatra Filosofală), care suscită un interes deosebit deoarece conţine o erată, va fi scoasă la licitaţie la Londra pe 9 noiembrie la un preţ estimativ de 20.000 de lire (aproximativ 23.000 de euro), relatează EFE.

Publicat pentru prima dată în iunie 1997 de casa de editură Bloomsbury, primul volum din cele şapte al seriei create de J.K. Rowling a devenit repede un succes mondial.

Acest exemplar, unul dintre 500 care au fost tipărite, conţine o erată la pagina 53, unde cuvântul '1 wand' (baghetă magică) este scris de două ori, la începutul şi la sfârşitul listei cu obiecte pe care Harry trebuie să le ducă la Hogwarts, şcoala unde va deveni ucenic de vrăjitor.

Greşeala, corectată în ediţiile ulterioare, a făcut aceste exemplare unice şi le-a crescut valoarea financiară şi simbolică.

Directorul licitaţiei, Matthew Haley, a asigurat că primul volum "Harry Potter and the Philosopher's Stone" are o valoare sentimentală deosebită pentru milioane de cititori din întreaga lume, având în vedere că "erata privind bagheta din această primă ediţie s-a transformat într-o comoară".

Sursa: AGERPRES

×