x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Locuri unde putem pescui lângă București. Fir întins!

Locuri unde putem pescui lângă București. Fir întins!

de Oana Portase    |    14 Aug 2015   •   12:20
Locuri unde putem pescui lângă București. Fir întins!

Bucureștiul încă arde de caniculă și este un motiv în plus pentru a pleca în weekend. Amatorii de pescuit pot evada la bălți special amenajate de lângă Capitală, unde se pot relaxa în voie. Iar cum pescuitul este o activitate care cere timp, mai multe ore de „meditație” nu strică. Am ales câteva lacuri pentru voi și suntem siguri că are balta pește!

Pescuiești și ești răsplătit: cu pește
Lacul Batal se află la 16 kilometri de București, la ieșirea din comuna Afumați. Iubitorii de pescuit găsesc aici și locuri special amenajate pentru grătar, cu umbrare. Accesul se poate face cu mașina la fiecare loc de pescuit în parte. Lacul se populează cu pește în fiecare primăvară și se pot pescui aici: crap, caras, cteno și știucă. După ce ați pescuit, puteți reține caras fără limită și crap/cteno 5 kilograme. Cei care pescuiesc crap de peste 8 kilograme trebuie să-l elibereze, iar pescarul va fi răsplătit cu contravaloarea capturii la prețul de 15 lei/kilogram. La Batal vă puteți face și abonament anual de pescuit: 600 de lei un abonament normal și 500 de lei pentru pensionari. În abonamentul de 600 de lei, se poate pescui de trei ori pe săptămână, iar captura se poate reține. În schimb, pensiona-rii pot pescui de câte ori doresc și pot reține captura.

Prețuri
l Taxă pescuit sportiv: 30 de lei – cel care achită taxa poate fi însoțit de două persoane
l Abonament anual: 600 de lei
l Abonament anual pensionari: 500 de lei
l Taxă grătar: 5 lei/persoană







Lacul Varlaam: „meditație” la umbră

La 25 de kilometri de București, la marginea satului Varlaam, găsiți lacul cu același nume. Este un lac bogat în crapi și oferă un peisaj de parc, cu păduri de plopi și salcâmi și ape curate. Varlaam este un lac artificial, care s-a format începând cu anul 1995, s-a mărit de la an la an, iar acum are o suprafață de 20 de hectare. Majoritatea crapilor din acest lac trec de 10 kilograme, cea mai mare captură înregistrându-se în aprilie 2014: un crap de 25 de kilograme. Lacul Varlaam este de dificultate medie, capturile aici nu sunt chiar ușoare și pot exista partide de pescuit fără captură. De asemenea, fundul neregulat al lacului face ca peştele să se mute de colo-colo, astfel că nu există un loc anume unde trage mai abitir. Nici nada nu este de mare folos, peştele având destule surse naturale de hrană, astfel că pescarul trebuie să-şi dea silința să-l momească.
Prețuri
Taxe pescuit la staționar: 100 de lei/ zi - se pot reține 5 kilograme de caraș
Taxă pescuit la răpitor: 70 de lei/zi
Închiriere barcă: 30 de lei
 

×
Subiecte în articol: pescuit