x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Mersul pe cărbuni încinşi - explorare a sinelui și terapie modernă

Mersul pe cărbuni încinşi - explorare a sinelui și terapie modernă

06 Iul 2014   •   09:45
Mersul pe cărbuni încinşi - explorare a sinelui și terapie modernă

Află cum să ai o vacanță perfectă! Da - relaxării, Nu - stresuluii cu adevărat, care sunt dorințele tale ascunse, care este scopul tău și cât de departe ești în stare să mergi pentru îndeplinirea lui? Mersul pe cărbuni aprinși (firewalking)este o experiență ce ar putea să-ți ofere câteva răspunsuri.


Mersul cu picioarele goale pe cărbuni aprinși nu mai este considerat demult o experiență ce ține de paranormal, fiind folosit adesea de companii la sesiunile de team building și în atelierele de dezvoltare personală ca exerciţiu de consolidare a încrederii în sine. Practica există de mii de ani, în toate culturile, în Hawaii și în religiile budiste, dar și aproape de România, în Bulgaria, ca o componentă a dansului nestinarilor, având semnificația mistică de depășire a unor limite.

Citește și
TEST. Cum ne influenţează anumite cuvinte psihicul?

Află cum să ai o vacanță perfectă! Da - relaxării, Nu - stresului

În România, aproximativ 5.000 de persoane au experimentat mersul pe cărbuni aprinși. În prezent, atelierele în care înveți să practici acest exerciuțiu extrem se țin în natură, unde există posibilitatea de a face o potecă de jar. Cu ce te îmbogățește o asemenea experiență? Te ajută să-ți depășești barierele mentale, iar o pregătire a minții corect consolidată surmontează orice obstacol de ordin material. O astfel de experiență îți conferă o stare pe care o poți accesa în momentele dificile, cu condiția să o fi trăit la un moment dat. E o formă superioară de psihoterapie și de explorare a sinelui.


Motivare și tehnici de respirație
Totul începe cu o pregătire prealabilă de 3-4 ore , în care ești antrenat să te concentrezi pentru a-ți depăși starea de frică. Nu este nici spectacol și nici probă de curaj. 
...........................

Citeste continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: felicia paranormal