x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Piloxing, noul sport care a cucerit lumea

Piloxing, noul sport care a cucerit lumea

de Oana Portase    |    15 Mar 2017   •   19:00
Piloxing, noul sport care a cucerit lumea

Antrenament care face acum vâlvă în sălie de sport se numește Piloxing și este vorba de o combinație antrenantă de pilates, dans și box. Grație și forță, în același timp. Antrenamentul are numeroase beneficii și este ideal atât pentru femeile care vor să slăbească și să prindă ceva putere, dar și pentru bărbații care vor să se relaxeze prin mișcare. Antrenorii de piloxing spun că într-o singură ședință se pot arde până la 900-1000 de calorii.

De la Hollywood, în România

Piloxing a fost inventat de sportiva suedeză Viveca Jensen și a prins rapid în rândul vedetelor de la Hollywood. Antrenamentul inedit a ajuns de ceva vreme și în sălile din România. “Piloxing înseamnă box, dans și pilates . Această metodă îmbină mișcările de box cu elemente din pilates și mișcări din dans într-un antrenament cu un nivel de intensitate ridicat. Pe scurt prin acest timp de antrenamet o femeie poate deveni mai suplă, mai sexy, mai puternică. Prin complexitatea mișcărilor lucrează toate grupele musculare. Mai exact prin elementele tehnice împrumutate din arta pugilistică sunt tonifiați în mod special mușchii brațelor, și mușchii spatelui iar prin mișcările de dans în special mușchii din zona inferioară a corpului la care se adaugă mișcările din pilates”, spune Adrian Bogdan, antrenor de box.

ECHIPAMENT NECESAR

Mănuși speciale cu greutăți

Tricou sau top

Pantaloni de trening sau colanți

 

Putere interioară, frumusețe exterioară

Piloxing ia tot ce e mai bun din diverse sporturi: flexibilitate și control din pilates, grație din dans și precizie, forță și dinamism din box. Antrenamentul se face preponderent în picioare și este de tip interval. Se trece de la elementele de box – lovituri directe, uppercut, croșeu – la mișcările flexibile din pilates, iar apoi toată lumea se distrează pe mișcări funky de dans. O parte din antrenament se face și la sol, pe saltea, pentru lucrarea mușchilor fesieri și ai abdomenului. Partea bună este că și slăbim. “La o ședință de piloxing cu un nivel de intensitate crescut se pot arde chiar și 900 de calorii. Intensitatea la care se execută aceste mișcări ține de nivelul de pregătire fizică a fiecărui participant la antrenament. Pe lângă tonifierea musculaturii și pierderea în greutate piloxing oferă multe alte beneficii. Acesta îmbunătațește flexibilitatea, viteza, coordonarea și crește rezistența la efort fizic”, explică antrenorul.

Primele rezultate pot apărea după numai câteva săptămâni dacă se practică acest tip de antrenament cel puțin de 4 ori pe săptămână. Sunt și alte beneficii de ordin psihologic care apar în urma practicării piloxingului cum ar fi creșterea încrederii în sine și reducerea stresului.

 

Piloxing se face în picioarele goale pentru activarea senzorilor de mișcare și pentru echilibrarea totală a tălpilor. Deși este un antrenament intens și se lucrează toate grupele musculare, Piloxing este și foarte relaxant.

 

Energie molipsitoare

Creatoarea acestui antrenament, Viveca Jensen, spune că piloxing ajută femeile să-și descopere puterea interioară și frumusețea exterioară. Asta nu înseamnă că nu este un sport benefic și pentru bărbați. Piloxing poate fi practicat de oricine și nu e nevoie de experiență. Este recomandat ca începătorii să participe la ședințe mai puțin intense până când aceștia învață mișcările și le vor executa corect. “Chiar dacă piloxingul a fost inventat pentru a ajuta femeile să slăbească și să aibă o condiție fizică mai bună, nu înseamnă că nu poate fi practicat și de către bărbați. Oricine poate practica piloxing, intensitatea antrenamentului și complexitatea anumitor elemente tehnice fiind singurele coordonate care se schimbă în funcție de nivelul de pregătire fizică al celui care vrea să se antreneze”, mai spune Adrian Bogdan. Dacă o femeie va deveni mai puternică, un bărbat poate deveni mai grațios.

Deși piloxingul e un concept nou, la noi în țară deja începe să devină tot mai cunoscut. Această combinație reușită dintre box , dans și pilates îl fac tot mai atractiv în rândul celor care doresc să slăbească și să se simtă bine.

 

BENEFICIILE PILOXING

400 – 900 de calorii arse/antrenament

Se lucrează toate grupele musculare

Felxibilitate mai mare

Viteză crescută

Îmbunătățește autocontrolul

Creșterea încrederii în sine

Reducerea stresului

 

×