x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ioana Popescu are o colecție de peste 150 de monede și bancnote

Ioana Popescu are o colecție de peste 150 de monede și bancnote

17 Iul 2015   •   09:00
Ioana Popescu are o colecție de peste 150 de monede și bancnote

Ioana Popescu, pe care telespectatorii Antenei 1 o vor vedea, din 24 iulie, în postura de concurentă la “Splash! Vedete la apă”, are o colecție impresionantă de monede și bancnote. Cea mai veche datează din anul 1873.

“Am multe monede, din familie, cu chipul Regelui Mihai. Acestea sunt moștenite de la bunica, de la bunicul și de la tatăl bunicului meu, comisarul Aurelian Negrescu.

Mai am o grămadă de alte monede, din cele peste 22 de țări pe care le-am vizitat, din perioada când nu exista moneda euro. Unele dintre cele mai frumoase sunt cele din Danemarca, care au și o gaură în mijloc, și din care, la un moment dat, mi-am făcut cercei și medalioane. Mai am și monede din țări în care n-am ajuns, precum Republica Moldova și SUA. Din America, am niște dolari vechi cu chipul lui Kennedy, pe care i-am găsit în caseta de bijuterii a familiei, dar și dolari foarte noi, din noua tranșă apărută pe piață, pe care mi i-a adus prietena mea, Bianca Rus”, ne spune Ioana.



Printre piesele de rezistență ale colecției se află o bancnotă de 100.000 lei, din 1947, pe Ioana susține că o ține mereu in portofel.

“Mi-a dat-o bunica și am senzația că îmi aduce noroc: de când o port cu mine, portofelul meu nu rămâne niciodată gol”, mai spune ea.



Cea mai veche monedă este una românească, din anul 1873: “Este din argint și nu se mai distinge pe ea decât o coroană, pe una dintre părți. Mai am o monedă de 5 bani, din 1906, o alta de 5 lei, din 1942.

De asemenea, o monedă de 100 de lei, din anul 1944, cu chipul Regelui Mihai, și o alta, de 500 de lei, din 1941, cu Regele Mihai pe o parte si cu Ștefan cel Mare pe cealaltă.



Dar și din anul 1940, în valoare de 100.000 de lei, și din 1947, în valoare de 10.000 de lei, cu chipul Regelui Mihai pe ele. Cred că am în jur de 150 de piese”, a adăugat Ioana.

×
Subiecte în articol: ioana popescu monede bancnote regele mihai