x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Ana Morodan și Teleșpan și-au asigurat locul în India, a doua parte din Drumul Elefantului

Ana Morodan și Teleșpan și-au asigurat locul în India, a doua parte din Drumul Elefantului

26 Feb 2019   •   15:16
Ana Morodan și Teleșpan și-au asigurat locul în India,  a doua parte din Drumul Elefantului

Luni seară, pe Antena 1, concurenții Asia Express au parcurs ultima etapă din Sri Lanka, în lupta pentru imunitate și un bilet de avion către India, a doua parte din Drumul Elefantului. Deși Oase și CRBL s-au bucurat de o zi plină de relaxare, în urma avantajului câștigat în ediția trecută, restul concurenților au trecut prin momente grele. Presiunea unei mize extrem de importante și complexitatea misiunilor au făcut ca traseul echipelor să nu fie lipsit de tensiuni, izbucniri sau accidentări. În urma unei probe fizice, Cosmin Seleși s-a accidentat și nu a mai putut să continue cursa, iar la final, imunitatea a fost câștigată de Ana Morodan și Teleșpan, care și-au asigurat locul în prima etapă din India.

 

Aseară, după ce au primit primul plic din partea Ginei, vedetele au pornit în căutarea unor coji de nucă de cocos, amplasate în puncte cheie ale orașului, coji pe care le-au cărat către primul steag Asia Express: ”Este greu să cari orice în plus în acest rucsac, te trage în spate. Și mai e un lucru foarte greu, căldura.”, a spus Teodor. Prima misiune a serii a avut loc într-o fabrică, acolo unde, în schimbul cojilor de cocos, vedetele au primit un kilometru de sfoară împărțită în patru bucăți. Pentru a continua cursa, au fost nevoiți să înfășoare sfoara pe fiecare mână, conform tehnicii folosite de localnici, însă misiunea le-a pus mari probleme: ”Pentru prima dată în acest concurs am fost demoralizată și mi-a venit să plâng. Îmi venea să arunc funiile, mi-au făcut răni la mâini., a spus Anca Sigartău.

 

În cele din urmă, doar primele două perechi care au ajuns la Gina Pistol cu sfoara înfășurată pe mâini au participat la Proba Amuletei, a cărei miză a constat într-o noapte de cazare și un avantaj în competiție. Dueliștii, Jojo, Paul Ipate, Șerban Copoț și Cosmin Seleși au beneficiat de cazare cu o noapte înaintea probei, însă restul echipelor au fost nevoite să apeleze încă o dată la bunăvoința localnicilor. Seara a venit și cu o surpriză pentru concurenții Asia Express, care s-au bucurat de un spectacol de teatru, dans și acrobație, ce i-a destins înainte de o nouă cursă plină de tensiune. Proba Amuletei, disputată de cele două echipe a doua zi dis-de-dimineață a fost una de forță fizică și rapiditate. Într-un traseu cu obstacole, în care vedetele au plecat legate cu o sfoară, Cosmin Seleși a suferit o accidentare la picior și s-a prăbușit chiar în timpul cursei, necesitând îngrijiri medicale: ”Am avut impresia că cineva mi-a băgat un cuțit de la genunchi până sus. Am zis inițial că este cârcel, dar a început să mă doară și nu am mai putut. O durere pe care nu am simțit-o niciodată în viață. Mi s-a tăiat tot.. După zeci de minute în care medicii l-au ținut sub supraveghere, verdictul a fost unul sumbru: Cosmin a fost transportat la spital iar Șerban Copoț a fost nevoit să continue restul proba de singur: ”Te simți neputincios într-o astfel de situație. Cursa este compromisă.”, a mărturisit acesta. Deși în dezavantaj, Paul Ipate și Jojo au făcut un gest de omenie și i-au ușurat lui Șerban duelul, pe care acesta l-a și câștigat: “Uneori trebuie să pierzi ca să câștigi. Nu trebuie să uităm că din noi face parte compasiunea și generozitatea, oricât de greu este.”, au mărturisit cei doi. “Generozitatea familiei Ipate a depășit cu mult formatul acestei emisiuni., a adăugat Șerban impresionat.

 

Cu avantajul cazării, dar dezavantajul cauzat de cele două rucsace pe care a fost nevoit să le care de-a lungul traseului spre ultimul punct de oprire, Șerban Copoț a continuat misiunile pe cont propriu. Următoarea probă a serii a avut loc în fabrica de confecții, acolo unde vedetele au învățat să confecționeze un tricou, doar după ce au urmărit cu atenție procesul de fabricare. Această probă minuțioasă le-a testat concurenților răbdarea, iar rând pe rând, aceștia au izbucnit de nervi: A intervenit iadul de pe pâmânt cu mașina de cusut. A fost mult mai dificil decât m-am așteptat, oricât de mult am încercat să îmi mențin cumpătul și calmul.”, a fost de părere Jojo. Nicio echipă nu a reușit să plece spre următorul punct de control fără să aibă aprobarea unui judecător și nu o singură dată, anumite cupluri au fost refuzate, fiind nevoite să reia procesul de cusut.

 

Primii ajunși la farul din Colombo, punctul final de control, au fost Ana Morodan și Teleșpan, care au câștigat imunitatea, cazare la hotel și două bilete de avion către India, următoarea parte din Drumul Elefantului: ”Pentru mine a fost eliberator, aveam nevoie de asta.”, a spus Ana încântată.

×
Subiecte în articol: Asia Express