x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Chef Florin Dumitrescu se califică în finala sezonului special Chefi la cuțite, dedicat familiilor

Chef Florin Dumitrescu se califică în finala sezonului special Chefi la cuțite, dedicat familiilor

05 Iun 2019   •   14:35
Chef Florin Dumitrescu se califică în finala  sezonului special Chefi la cuțite, dedicat familiilor

Cea de-a doua confruntare pe echipe din sezonul special Chefi la cuțite a strălucit în culoarea galben, căci familia Băițoi, bucătarii lui chef Florin Dumitrescu, au reușit să se califice în finala celui mai iubit show culinar. Pa parcursul a trei sesiuni de gătit pline de evenimente neașteptate, Nadejda și soțul său Victor, alături de cei doi copii, Victoria și Valentin, au arătat că au sarea și piperul necesare pentru a participa în lupta finală: ”Ce mi se pare incredibil la această familie este că ei cred în șansa lor. Când pun mâna să facă, chiar fac!, a spus chef Florin despre ei.

În prima probă de marți seară, chefii și familiile au pregătit un meniu de degustare potrivit unui eveniment special, nunta de aur. În vreme ce una dintre farfurii a fost gătită exclusiv de chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu cu ajutorul echipelor, cea de-a doua a fost responsabilitatea totală a concurenților. În ciuda lipsei de experiență din bucătărie, aceștia au reușit să pună în fața juraților preparate gustoase, ce s-au ridicat la standardul acestei competiții. De la aperitive, main-course sau chiar desert, chefii și cele trei familii au făcut spectacol în farfurie, însă numai una dintre trupe s-a bucurat de verdictul clasamentului final. Echipa mov, condusă de chef Sorin Bontea, s-a clasat pe primul loc, motiv pentru care au câștigat avantajul de a continua lupta în duelul eliminatoriu în formație completă.

Avantajul familiei Tiugă nu a fost doar unul numeric, căci ei au putut alege ingredientele pentru proba următoare - atât pentru ei, cât și pentru adversari. Ruby și Adrian au rămas să gătească pe cont propriu, în vreme ce echipa galbenă a familiei Băițoi a fost reprezentată de mama Nadejda și fiica Victoria. Două dish-uri diferite, ce au avut la bază câte un fruct și câte o legumă impusă de către echipa mov, au făcut diferența în ceea ce privește verdictul serii. Deși în minoritate, galbenii lui chef Florin Dumitrescu au fost cei care au obținut cel mai mare punctaj, motiv pentru care s-au calificat direct în finala sezonului special Chefi la cuțite: „Mă bucur că am pe cineva în finală și îi am pe ei, pentru că sunt foarte talentați! Chiar își merită locul acolo!”, a spus chef Florin despre familia Băițoi.

Așa se face că până în acest moment, chefii Dumitrescu și Scărlătescu sunt calificați deja în finală cu cele două echipe care au adjudecat primele două confruntări, familia Băițoi și familia Binh. Ultima confruntare pe echipe din sezonul special Chefi la cuțite continuă săptămâna viitoare, marți, de la 20:00 pe Antena 1, cu lupta decisivă dintre cele trei familii rămase în cursa culinară a battle-urilor.

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite