x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Florin Dumitrescu și-a lansat a doua carte de bucate: „ Românește. Punct și de la capăt”

0
03 Sep 2019 - 11:55
Chef Florin Dumitrescu și-a lansat a doua carte de bucate: „ Românește. Punct și de la capăt” Mihai Stetcu

Este un maestru în fine-dining și în rețete elaborate, dar știe că bucătăria tradițională ascunde savoarea bucatelor autentice, ce nu și-au pierdut strălucirea. Tocmai de aceea, chef Florin Dumitrescu, jurat al show-ului Chefi la cuțite, a lansat ieri, pe 2 septembrie, o nouă carte de bucate cu ”comori tradiționale românești”- „Românește. Punct și de la capăt”. Rețetele sunt scrise cu o viziune nouă, modernă, dar păstrează în același timp gustul clasic al preparatelor din țara noastră.

“Vă prezint o mică parte a viziunii mele asupra bucătăriei românești - cea modernă, îmbrăcată în costum, cu papion și tacâmuri de argint în faţă. Aceasta pentru că a sosit timpul ca gastronomia mondială să privească și spre noi…”, a declarat chef Dumitrescu.

Aromă, varietate și tradiție, acestea sunt elementele de bază ale rețetelor din cea de-a doua carte a juratului- „Românește. Punct și de la capăt- rețete inspirate și culese din nenumăratele sale călătorii prin țară și caravane culinare, pe care a ales să le împărtășească cu cei de acasă. Mai mult decât atât, pentru prima dată în istoria gastronomiei românești, o carte cu rețete tradiționale este ”atestată” de un chef francez, cu trei stele Michelin. Yannick Alléno, ce face parte din cercul de elită al celor mai buni bucătari din gastronomia mondială, a scris o prefață a cărții în care vorbește despre bucătăria țării noastre, dar și despre chef Florin Dumitrescu. Precum cel mai tânăr jurat Chefi la cuțite, chef Alléno și-a încep cariera la o vârstă fragedă, dar pasiunea pentru mâncare și perfecționismul i-au asigurat un loc în istoria domeniului culinar.

Cartea cuprinde rețete clasice românești, dar și câteva rețete uitate, adunate în ”periplurile gastronomice” ale lui chef Florin Dumitrescu, cum ar fi laptele de bou: ”Mi-a venit această idee după ceva plimbări prin țară, după ce am descoperit câteva rețete despre care nu știam nimic și mi-am dat seama că mulți nu știm toată mâncarea românească. Românesc nu înseamnă doar preparate tradiționale dintr-o anumită zonă, înseamnă mai degrabă amintirea colectivă a tuturor românilor legată de bucatele din țara noastră. Când avem toți întipărit în minte o mâncare ca fiind românească...aia o face să fie românească”, după cum povestește cheful. 

Pe chef Florin Dumitrescu, telespectatorii Antena 1 îl pot revedea din 9 și 10 septembrie, de la 20:00, la masa jurizării Chefi la cuțite- alături de Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea- în premiera sezonului 7 al celui mai iubit show culinar.

Citeşte mai multe despre:   Chefi la cuțite
Serviciul de email marketing furnizat de