x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Sorin Bontea și Răzvan Fodor serviți cu delicatese în Asia Express: ciorbă de găină cu sânge

0
05 Feb 2020 - 15:54
Chef Sorin Bontea și Răzvan Fodor serviți cu delicatese în Asia Express: ciorbă de găină cu sânge DIANA OROS
Vezi galeria foto

Pe lângă o prietenie de ani buni, pe Chef Sorin Bontea și pe Răzvan Fodor, partenerul lui de aventură, îi leagă și dragostea pentru bucătărie. Din acest punct de vedere, Asia Express a fost pentru cei doi și o expediție culinară. Pe lângă orezul pe care l-au mâncat dimineața, la prânz și seara, s-a întâmplat să guste și câteva din delicatesele locale, cum ar fi ciorba de pui cu sânge.

„Acasă mâncam orez de maxim 2-3 ori pe lună. Aici, după ce mănânci în fiecare zi ți se cam ia. Am descoperit un soi de frigărui care sunt băițuite cu un sos gustos și astea îmi plac. Poate mai au și alte lucruri bune, dar asta a fost ce am primit noi cel mai bun de la oameni”, a povestit Răzvan Fodor.

„Pâine n-am întâlnit pe aici. Dimineața orez, seara orez. Uneori îi pun și niște usturoi, în special dimineața. Ne-am trezit de multe ori în miros de usturoi. Cel mai ciudat lucru pe care l-am mâncat în Filipine a fost o ciorbă de pui cu sânge. Pun la fiert puiul, niște ghimbir, acresc cu tamarin și adaugă și sângele, spun ei pentru mai mult gust. Are o consistență de nămol și e închisă la culoare. Gustul nu a fost chiar rău, dar nu pot să zic că aș mai vrea o porție”, a povestit chef Sorin Bontea.

Pentru că mâncarea din Asia este mereu surprinzătoare, cei doi au găsit și preparate de care nu s-ar fi atins nici în ruptul capului. “Am văzut prin piețe sau pe la oameni pe acasă frigărui din sânge, frigărui cu capete de găină sau cu ghiare de pui. M-am gândit să aduc câteva acasă pentru Scărlătescu și pentru Dumitrescu. Lui Florin puteam să îi aduc și un balut (ou eclozat). Sigur i-ar fi plăcut”, povestește râzând chef Bontea.

Pentru că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din cursă, misiunile gastronomice nu vor lipsi din aventura Asia Express. Ramâne de văzut dacă adrenalina concursului îi va face să guste totuși din preparatele ciudate ale poporului asiatic. Telespectatorii vor vedea cum se descurcă cei doi începând de sâmbătă, 15 februarie, ora 20.00 când cel de-al treilea sezon al reality-show-ului Asia Express revine la Antena 1.

Citeşte mai multe despre:   Asia Express
Serviciul de email marketing furnizat de