x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Farfurie-record, în semifinala ”Chefi la cuțite”

Farfurie-record, în semifinala ”Chefi la cuțite”

21 Ian 2019   •   17:07
Farfurie-record, în semifinala ”Chefi la cuțite”

Lupta aprigă a sezonului șase ”Chefi la cuțite e departe de a se fi terminat, iar diseară, Antena 1 va difuza de la ora 20:00 primele două probe de foc din semifinala show-ului prezentat de Gina Pistol. Zece bucătari au rămas în experiența gastronomică a vieții lor și se află la doar câțiva pași de premiul de 30.000 de euro și de titlul mult râvnit.

Semifinala “Chefi la cuțite” îi va trece pe concurenți prin trei teste culinare pline de adrenalină, la finalul cărora, trei dintre cei mai talentați bucătari ce au trecut pragul emisiunii în cel de-al șaselea sezon se vor califica în marea finală. Fără să mai fie îndrumați de către chefi, aceștia vor intra în prima provocare a serii cu foarte multe emoții, ce nu se vor risipi în momentul în care vor afla ce au de gătit - spume: ”Prima probă de semifinală ne umple de spume!”, afirmă chef Sorin.

Cu toate acestea, pentru prima dată în șase sezoane, un bucătar va reuși să pună în fața juraților o farfurie-record. Talentatul concurent va obține punctaj maxim cu preparatul său, în prima probă de semifinală și va marca o premieră, căci niciun alt candidat nu a reușit această performanță până acum. Despre cine este vorba și ce a gătit acesta, telespectatorii Antena 1 vor afla de la 20:00.

Chef Florin Dumitrescu se bazează în seara aceasta pe motivația și talentul culinar al bucătarilor săi, Nela Chișcoci și Smiley, care, alături de echipa roșie, au reușit să adjudece în acest sezon cele mai multe voturi în battle-uri: ”Semifinala e grea, pentru că în momentul în care îți dorești foarte mult să ajungi în finală…este posibil să greșesti cel mai tare. Nu trebuie să fii cel mai bun bucătar profesionist ca să ajungi în finala ”Chefi la cuțite”, ține și de conjunctură, de noroc, de inspirația de moment.”, este de părere acesta.

Chef Cătălin Scărlătescu, mentorul echipei galbene, va intra în semifinală cu un bucătar ”de aur”, Maria Burlacu, doi bucătari cu experiență în gastronomie, Andrei Balasz și Cătălin Bădici, și o pasionată de gătit, Ana Crudu, care a demonstrat că experiența ”Chefi la cuțite” este și o oportunitate de a evolua din punct de vedere culinar: ”În două sezoane nu am avut concurenți în finală. Și îmi doresc atât de tare să văd o finală galbenă...mi-aș dori atât de tare să le aduc colegilor mei New York Times..sau Scânteia. Să citească și ei ziare în finală, așa cum m-am uitat eu la ei.”, afirmă chef Cătălin încrezător.

Echipa albastră, condusă de chef Sorin Bontea, va începe lupta luni seară tot cu patru concurenți, iar printre ei se află și Silviu Nedelea, cuțitul de aur, ce inițial a început competiția în echipa lui chef Florin Dumitrescu. Lui Silviu i se alătură alți doi bucătari de temut, Munti și Sorin Stan, dar și juniorul competiției, Valentin Dumitrescu, care la 18 ani este cel mai tânăr concurent ajuns în această etapă a show-ului.

Luni seară, de la 20:00, două probe consecutive vor strânge rândurile în bucătăria ”Chefi la cuțite”, urmând ca ultimul test din semifinală să fie difuzat de Antena 1 la începutul ediției de marți seară. Tot marți, numele finaliștilor, dar și cea mai tensionată probă dintre toate, cea a finalei, vor mări suspansul și tensiunea, iar ediția va culmina cu verdictul mult așteptat- numele câștigătorului celui de-al șaselea sezon al celui mai iubit show culinar.

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite