x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Magia sărbătorilor de iarnă vă aşteaptă la Târgurile de Crăciun

Magia sărbătorilor de iarnă vă aşteaptă la Târgurile de Crăciun

06 Dec 2017   •   19:30
Magia sărbătorilor de iarnă vă aşteaptă la Târgurile de Crăciun

Ce vă vine prima dată în minte când spuneți Crăciun? Un brad cu sute de luminitițe, mirosul de scorțișoară din vinul fiert sau de mere coapte, ori imaginea unui cadou frumos ambalat? Ei bine, noi vă propunem o vizită virtuală la cele mai frumoase târguri de Crăciun din țară. Nu mai e nevoie să mergeți la Viena, Munchen sau Bruxelles, piețele din marile orașe din România se transformă, pentru o lună, în peisaje din lumea mirifică a basmelor.

La Sibiu organizatorii promit spectacol

Sibiul găzduiește și în acest an unul dintre cele mai cochete târguri de sărbători. Pornit în 2007, anul în care oraşul a fost Capitala Europeană a Culturii, evenimentul a ajuns la cea de-a XI-a ediție, care va fi şi cea mai spectaculoasă de până acum, spun organizatorii. Peste 90 de expozanți din țară și străinătate își expun marfa în căsuțele de lemn din Piața Mare: de la globuri personalizate, decorațiuni unicat sau obiecte ceramice, la ciocolată în formă de unelte folosite de mesteșugari.

Supriza din acest an pregătită de organizatori este o proiecție video grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare.

Odată ajunși acolo, faceți și un mic tur gastronimic. Vă așteaptă cârnați, burgeri, cartofi prăjiți, branzeturi, clătite și langoși. Copiii se vor amuza în Parcul lui Moș Crăciun, o zonă de distracții în centrul căreia stă un carusel construit special pentru acest eveniment. Târgul este deschis zilnic între orele 10-22, până pe data de 3 ianuarie 2018.

Oferte de cazare în împrejurimi

Cum greu mai puteți găsi o cameră la hotel în oraș în această perioadă, cel mai bine este să vă orientați către pensiunile din apropiere. O cameră dublă la o pensiune în Cristian, la 10 km de centrul Sibiului, costă 160 lei pe noapte, cu mic dejun inclus.

La Timişoara vă aşteaptă atelierul lui Moş Crăciun

Aflat tot la cea de-a XI-a ediție, târgul de Crăciun de la Timișoara și-a deschis porțile de Ziua Națională și va ține până pe 8 ianuarie 2018.

În Piaţa Victoriei din oraş, vizitatorii au de ales între o zonă gastronomică variată, cu mâncăruri specifice româneşti, un târg de meşteşuguri cu produse tradiţionale, spectacole de muzică şi dans din folclorul românesc, concerte şi activităţi interactive pentru întreaga familie: Atelierul lui Moș Crăciun, carusel și ateliere creative. În Piața Libertății organizatorii au pregătit o inedită pădure de brazi. Dacă doriți să rămâneți și cu o amintire foto, organizatorii au instalat un colț inedit, cu tematică de sărbători.

Târgul poate fi vizitat zilnic, între orele 10-23.

Bucureştiul se laudă cu cel mai mare Tărg de Crăciun

Capitala se poate lăuda cu cel mai mare târg de Crăciun din România şi, poate, unul dintre cele mai frumoase din Europa. Peste 100 de căsuțe din lemn așteaptă bucureștenii și nu numai, în Piața Constituției, până în data de 27 decembrie la ora 22. În mijlocul târgului este montat un brad înalt de 30 de metri, împodobit cu mii de beculețe. Decorul este completat cu povestea Nașterii Domnului. Vizitatorii au acces gratuit la patinoar și la spectacole de muzica si dans, concerte, precum și activitati interactive pentru întreaga familie. În căsuța Moșului va fi şi un punct de donare deschis între 1 şi 20 decembrie, unde orice vizitator poate lăsa cărţi şi jucării în cadrul unei campanii umanitare.

Întâlnirea cu Moşul şi spririduşii lui

Casa lui Moş Crăciun este deschisă pentru copii până în seara de Ajun, zilnic între orele 11.00 - 13.00 și 17.00 - 22.00, așa încât prichindeii să îi întâlnească pe spiridușii Moșului. El va sosi la târg abia pe 16 decembrie și îi va aștepta pe copii în căsuța sa până în seara de 24 decembrie.

Tradiţii, obiceiuri şi jocuri de lumini la Oradea

Chiar dacă este doar la a doua ediţie, târgul de Craciun din Piața Unirii promite să fie unul dintre cele mai frumoase din țară. În jurul bradului de Craciun, plin cu mii de luminițe, 30 de căsuţe cu obiecte artizanale, cadouri şi produse de sezon sunt deschise până în Ajunul Anului Nou.

O roată gigantică vă va ridica deasupra orasului, să vedeți proiecțiile magice de pe clădiri. Și dacă tot ajungeți la Oradea, dați o fugă și până la Cetate. Până în 17 decembrie aici sunt găzduite o serie de evenimente dedicate tradiţiilor şi obiceiurilor de Crăciun din Bihor. Vor fi deschise, Casa Vinului şi Casa cu Bunătăţi, de unde puteți cumpăra vinuri şi produse locale, iar în weekend (16-17 decembrie) se va organiza “cina  porcului” cu ajutorul bucătarului italian Antonio Passarelli.

Ateliere culinare, de fotografie şi modelaj la Cluj-Napoca

Târgul deschis în Piața Unirii pentru al optulea an consecutiv este adresat întregii familii, pornind de la cel mai zburdalnic membru și ajungând până la cel mai înțelept. Până în 31 decembrie, la Cluj vă așteaptă zeci de căsuțe care, pe lângă produsele specifice, organizează ateliere culinare, de fotografie, modelaj sau origami. Evenimentul din acest an are și o latură caritabilă: un leu de la fiecare cumpărătură va merge către familia Lorincz. În acest moment cei 12 membri ai familiei, din patru generați diferite, sunt nevoiți să locuiască laolaltă într-o încăpere de doar 20 mp. Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 12-22.

CELE MAI FRUMOASE GĂRI. Curtea de Argeș - Gara regală

Clădirea gării din Curtea de Argeș, numită gara Basarab, datează din 27 noiembrie 1898, când a avut loc şi deschiderea căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş. Este una dintre capodoperele arhitectului italian Giulio Magni şi a inginerului român Elie Radu, cel care a proiectat și gările din Târgu Ocna, Comănești, Calafat sau Băilești. Decorațiunile exterioare au fost realizate cu brâuri de ceramică smălțuită executate de meșteri italieni, iar ancadramentele ușilor și ferestrelor sunt făcute tot din cărămidă smălțuită. Pentru acoperiș s-au folosit solzi de ardezie. Somptuoasa sală de așteptare a gării se transforma, pe vremuri, în sală de bal pentru protipendada argeșeană. Cei mai în vârstă o cunosc și sub numele de „Gara Regală”, pentru că toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea lui Neagoe Basarab au fost aduşi la Curtea de Argeș cu trenul.

Staţiuni balneare din România. Techirghiol, locul tratamentelor miraculoase

În clasamentul anual al Asociației Române de Balneologie, Techirghiol s-a clasat în 2017 pe primul loc. Localitatea, situată pe malul lacului cu același nume, la 16 km de Constanța, a fost declarată staţiune balneară în anul 1899. Atunci s-a inaugurat: Azilul maritim Techirghiol, cu paturi și instalaţii pentru băi cu nămol. Lacul Techirghiol este cunoscut pentru calităţile apei sărate şi a nămolului cu proprietăţi vindecătoare, folosit în tratarea diferitelor afecţiuni. Împachetările cu nămol cald, băile calde cu apă sărată, aerosolii și hidroterapia sunt indicate mai ales pentru bolile reumatismale degenerative, inflamatorii sau diatritice, bolile sistemului nervos, bolile ginecologice sau de piele. Baza de tratament este deschisa tot timpul anului, iar prețurile variază între 80 și 220 lei/zi de persoană pentru cazare, masă și tratament.

×
Subiecte în articol: târgurile de crăciun