x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Antena TV Group, reacție după apariția informațiilor eronate legate de achiziționarea fostului sediu ICA

Antena TV Group, reacție după apariția informațiilor eronate legate de achiziționarea fostului sediu ICA

09 Sep 2019   •   16:53
Antena TV Group, reacție după apariția informațiilor eronate legate de achiziționarea fostului sediu ICA

Ca urmare a informațiilor incorecte apărute în spațiul public, potrivit cărora “ Antena Group a cumpărat cu 10 milioane Euro fostul sediu ICA”, Antena TV Group aduce următoarele precizări. Informația vehiculată este eronată. Antena Tv Group nu a achiziționat “fostul sediu ICA” ci a achiziționat, la a 4-a licitație publică, un imobil conținând un teren cu suprafața de 29.220 m.p. situat în Str. Gârlei 1 D și construcțiile aflate pe acesta, construcții care sunt, în cea mai mare parte, într-un stadiu avansat de degradare. Clădirile Bloc Turn și Clădirea Grivco Center nu se află pe acest teren.

            Imobilul achiziționat prin licitație publică de către Antena TV Group a intrat în proprietatea Statului Român din 2014 fiind preluat de la Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA. În perioada 2014-2019 Statul Român a încercat valorificarea respectivului imobil atât prin licitații publice cât și prin transferul acestuia spre instituții publice.

Ca urmare a faptului că nicio instituție publică nu a decis preluarea respectivului imobil, Ministerul Finanțelor Publice – ANAF, prin direcția Generală de Executări Silite Cazuri Speciale a organizat, în baza legii, începând cu luna octombrie 2018 patru licitații publice, amplu mediatizate, pentru vânzarea imobilului. La primele trei licitații publice la care prețurile de vânzare stabilite de către MFP – ANAF, în temeiul rapoartelor de evaluare realizate de evaluatori aleși de Statul Român, au fost de 64.078.571 RON + TVA, 60.874.643 RON + TVA, respectiv 58.952.286 RON + TVA nu s-a prezentat niciun cumpărator care să ofere prețul solicitat de Statul Român. La cea de-a patra licitație publică a cărei preț de pornire a fost de 51.260.504 RON +TVA singurul participant a fost Antena TV Group care a și adjudecat imobilul. Achiziția în discuție a fost făcută cu respectarea integrală a normelor de transparență publică aplicabile oricărei licitații publice. 

În privința prețului de achiziționare precizăm că prețul la care a fost adjudecat imobilul este mult superior limitei legale de “25% din valoarea stabilită iniţial de comisia de evaluare”, limită până la care comisia de licitație avea posibilitatea să reducă prețul, conform textului legal aplicabil, respectiv HG 731/2007.

Informația conform căreia Antena Tv Group a fost implicată în dosarul ICA sau are legătură juridică cu persoanele implicate în acel dosar este o informație falsă și vehiculată cu rea intenție.  Antena Tv Group nu a avut nicio implicare legală în acest dosar.

×