x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Asearã, când emisiunea a fost lider de piaţã. Asia Express – Drumul Elefantului şi-a desemnat finaliştii!

Asearã, când emisiunea a fost lider de piaţã. Asia Express – Drumul Elefantului şi-a desemnat finaliştii!

10 Apr 2019   •   14:29
Asearã, când emisiunea a fost lider de piaţã. Asia Express – Drumul Elefantului şi-a desemnat finaliştii!
Sursa foto: DIANA OROS

Etapa semifinalã Asia Express – Drumul Elefantului a continuat asearã într-un regim draconic pentru ultimele patru echipe ale reality show-ului, care au fost nevoite, cu ultimele resurse, sã îşi testeze limitele şi, mai ales, rãbdarea, într-un trafic infernal şi sã facã faţã unor provocãri greu de „înghiţit”. A fost poate una dintre cele mai grele curse pentru ultima şansã, însã miza i-a tentat pe toţi – marea finalã a show-ului. „Este şansa lor sã demonstreze cã locul lor este în marea finalã şi cã Mumbaiul va deveni o realitate şi nu doar un vis de atins!”, a dezvãluit Gina, încã de la începutul ediţiei. Astfel, cel mai dur reality show şi-a desemnat asearã finaliştii, Şerban Copoţ şi George Vintilã fiind ultima echipã care a pãrãsit competiţia înainte marii finale.

            Telespectatorii au urmãrit cu sufletul la gurã parcursul concurenţilor, cea de-a treia ediţie a etapei semifinale   a celui mai dur reality show, Asia Express – Drumul Elefantului impunându-se ca lider de audienţã la nivelul publicului comercial. Astfel, asearã, Asia Express - Drumul Elefantului a strâns, la nivel național, peste 1.8 milioane de telespectatori, în minutul de maximă audiență de la 21:45. Asia Express - Drumul Elefantului a condus topul audiențelor pe publicul comercial cu o medie de 8.1 puncte de rating și 22.1 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu doar 7.4 puncte de rating și 20 % cota de piață.

            Seara a debutat cu periplul singurilor „pribegi” în cãutare de cazare, echipa Co-Bo, care dupã o cursã care le-a risipit şi ultimele puteri, au fost nevoiţi sã petreacã ore în şir bãtând pe la porţi de case neprimitoare din Pune. Pe fondul unei oboseli crunte, Bogdan a clacat: “Mi s-a fãcut rãu, a început sã mã doarã stomacul, probabil de la supa de chilli, de la care mi-a fost rãu tot drumul!”, a mãrturisit el. Cocuţa s-a declarat şi ea învinsã: “Mi se înmoaie genunchii de obosealã. Suntem singura echipã care nu a avut imunitate timp de 26 de ediţii. Chiar nu mai putem!”. În aşteptarea medicului, care se ocupa de Robert, Bogdan s-a vãzut nevoit sã se întindã în maşina de producţie. “Se învârte tot cu mine. Nu mai am forţã. M-au luat şi frisoanele!”, a mãrturisit el, Cocuţa confirmând faptul cã a fost la un pas sã leşine pe stradã. Cu ultimele puteri, cei doi au ajuns la un hotel care i-a primit peste noapte şi unde Bogdan a reuşit sã se punã pe picioare, cu ajutorul medicului.

            Întâlnirea cu Gina a adus cele patru echipe ajunse pânã în etapa semifinalã a show-ului faţã în faţã cu realitatea cruntã – cursa pentru ultima şansã. “Ruby şi Robert, singura şansã sã rãmâneţi în concurs este sã participaţi la cursa pentru ultima şansã!”, le-a spus ea, continuând cu cealaltã echipã care urma sã participe obligatoriu la cursã – cea formatã din Şerban şi George. “Singurii al cãror vot conteazã sunt cei deja condamnaţi, pentru cã celelalte douã echipe nu s-ar putea vota decât una pe cealaltã!”, a mai completat Gina. În urma votului, Cocuţa şi Boantã au ajuns pentru a cincea oarã în cursa pentru ultima şansã.

            Seara a continuat cu o surprizã din partea Ginei, o orchestra impresionantã, care le-a dat o energie incredibilã pentru cursã, dar care a venit la pachet şi cu un mic “bonus”: concurenţii au fost nevoiţi sã organizeze ad-hoc un mic recital, folosind douã din instrumentele orchestrei. Şerban şi George şi-au cucerit auditoriul, pornind în cursã cu un avantaj de trei minute.

            Prima oprire din ultima cursã a venit cu nişte indicaţii ambigue, care le-au dat mari bãtãi de cap concurenţilor. Într-un cartier foarte mare şi foarte aglomerat, au fost nevoiţi sã gãseascã o stradã cu instrumente muzicale, însã greul abia începea. Fiecare echipã a trebuit sã gãseascã o orchestra formatã din câte trei persoane cu instrumente diferite. Problema este cã cele trei au pierdut fiecare câte un membru, care se plimbã pe strãzile dimprejur şi, mai rãu de atât, cei doi rãmaşi nu mai au instrumente. Concurenţii au trebuit sã asculte în cãşti o melodie, sã recunoascã instrumentele, sã le gãseascã şi sã-l gãseascã şi pe cel de-al treilea instrumentist. Primii care au reuşit sã îndeplineascã proba şi sã primeascã plicul cu urmãtoarele indicaţii au fost Ruby şi Robert, urmaţi îndeaproape de Cocuţa şi Bogdan. Stresul, poluarea şi aglomeraţia de nesuportat i-au pus capac Cocuţei: “Am fãcut un atac de panicã, mi s-a pus un mod mare în gât, o presiune mare în piept şi simţeam efectiv cã mã sufoc!”, a declarat ea.

            Urmãtoarea misiune, deloc confortabilã, i-a trimis într-o altã piaţã, nu departe, dar în traficul aglomerat din Pune, orice deplasare presupune foarte mulţi nervi. Tot sub semnul nervozitãţii a stat şi proba, care a determinat-o pe Ruby sã exclame: “Mã simt ca o criminalã!”. Concurenţii au fost nevoiţi sã tranşeze o caprã şi sã mãnânce apoi o parte din organele tranşate, preparate în prealabil de un bucãtar. Deşi a spus cã a fãcut ceva ce nu o sã mai facã niciodatã, Ruby şi Robert au terminat primii proba, urmaţi îndeaproape de Cocuţa şi Boantã, cãruia i s-a şi fãcut rãu în timpul probei. Şerban şi George nu au vrut sã termine proba, aşa cã au primit o penalizare de şase minute.

            Înainte de finala cursei, cele trei echipe au mai avut de înfruntat o ultimã misiune: sã transporte cu o bicicletã, fãrã sã urce pe ea, întreaga încãrcãturã a unui tuk-tuk, pânã la o adresã din piaţã. Ruby şi Robert s-au luptat din rãsputeri cu nişte pachete uriaşe de trestie de zahãr şi cu un carton de ouã, în vreme ce Cocuţa şi Boantã au avut neşansa sã gãseascã în tuk-tuk foarte multe oale mari şi foarte voluminoase. Mult mai norocoşi, Şerban şi George au avut de transportat nişte scãri şi nişte obiecte din bambus.

                Prima echipa care a ajuns la Gina şi la CRBL şi Oase, declaraţi finalişti încã înainte de începerea cursei au fost Ruby şi Robert, urmaţi îndeaproape de Cocuţa şi Boantã, care epuizaţi fiind, nici mãcar nu au mai avut puterea sã se bucure. “Suntem în finalã! Putem sã ducem pânã la capãt aceastã aventurã frumoasã!”, au exclamat Ruby şi Robert, în vreme ce CRBL a completat: “Este incredibil ce se întâmplã la Asia Express, cum pot oamenii sã îşi depãşeascã limitele!”.

            Din pãcate pentru Şerban şi George, ultimii ajunşi la punctul de întâlnire cu Gina, elefantul a fost roşu, ei fiind echipa nevoitã sã pãrãseascã Asia Express chiar înainte de marea finalã. “Este o experienţã frumoasã, epuizantã, brutalã pe alocuri, care te stoarce de emoţie şi te pune în nişte ipostaze în care viaţa de acasã nu te pune!”, va mãrturisi Şerban, în vreme ce George va completa “Va rãmâne o experienţã unicã, vã mulţumesc tuturor. Plec de aici cu prietni, ceea ce e cel mai important!”. Deşi a luat startul în concurs alãturi de Cosmin Seleşi, nevoit sã se retragã din motive medicale, Şerban a primit posibilitatea sã revinã alãturi de George: “Am reuşit sã mã regrupez având alãturi un partener de joc foarte echilibrat şi foarte bun! George nu a fost un înlocuitor, el a dus mai departe clanul exploratorilor şi alãturi de el am descoperit cã telepatia existã!”, a mai spus Şerban. Pentru CRBL şi Oase, Cocuţa şi Bogdan şi Ruby şi Robert, cele trei echipe finaliste, aventura Asia Express continuã!

            Poveştile despre Asia Express au continuat asearã la Xtra Night Show, emisiunea prezentată de Dan Capatos, impunâdu-se luni seara ca lider detaşat de audiență, atât la nivel comercial, cât şi la nivel urban. Emisiunea care i-a avut ca invitaţi pe proaspãt eliminaţii Șerban Copoț și George Vintilă, dar și pe Andrei Ștefănescu a adunat în fața micilor ecrane peste 800.000 de telespectatori la nivelul publicului din toată țara, în minutul de maximă audiență, de la 23:37. Așadar, la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, Antena 1 s-a aflat pe primul loc în clasamentul audiențelor și a obținut pe perioada difuzării emisiunii (23:36 – 01:01) o audiență medie de 3.8 puncte de rating și o cotă de piață de 21%, urmată de Pro TV, cu 3 puncte de rating și 16.8% cota de piață. Clasamentul se păstrează și la nivelul publicului de la orașe, unde Antena 1 rămâne lider cu o audiență medie de 2.9 puncte de rating și o cotă de piață de 15.1%, urmată de Pro TV, cu 2 puncte de rating și 10.3% cota de piață.

Sursa:Kantar Media

 

Copyright:ARMADATA S.R.L.

 

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 9 aprilie 2019

 
   

 

 

×