x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Începe un nou sezon „Politică şi delicateţuri” la TVR 1

0
Autor: Magdalena Popa Buluc 25 Oct 2019 - 13:54

Pentru debutul noului sezon, al doisprezecelea al emisiunii „Politică şi delicaţeturi”, Mircea Dinescu are un invitat drag iubitorilor de folclor: interpretul Ionuţ Dolănescu. Gazda îşi întâmpină oaspeţii şi telespectatorii într-un nou loc de filmare, restaurantul care poartă numele emisiunii, aflat într-o clădire istorică din Bucureşti.

 

Politică şi delicateţuri, unul dintre cele mai iubite şi urmărite programe ale postului TVR 1, revine cu un sezon nou din 27 octombrie. Cu Mircea Dinescu şi invitaţii săi ne întâlnim în ziua şi la ora deja cunoscute: duminica, de la ora 14.30.

 

Deşi nu s-au cunoscut până acum, cei doi, gazdă şi invitat, se comportă ca doi prieteni vechi şi fac echipă imbatabilă în bucătărie, întrucât se pune la cale nu o reţetă obişnuită, ci una care poartă semnătura lui Mircea Dinescu. Prin urmare, „un cocoş de ţară la ceaun” va cere neapărat struguri şi ardei iuţi îndesaţi în burta cocoşului, cartofi şi castraveciori muraţi prăjiţi, pe lângă nelipsita dulceaţă de ardei iuţi.

Şi pentru că atât gazda, cât şi musafirul sunt înfometaţi, până este gata cocoşul, Dinescu prepară din „inutilităţile” unui pui (adică din rinichi, inimă, ficat) o pomană a puiului, o mâncare pe cât de rapid de executat, pe atât de gustoasă.

 

Apoi, după ce îşi potolesc un pic foamea şi cocoşul sfârâie rumen, Dinescu îşi invită musafirul la un pahar de tulburel şi o muzică lăutărească autentică. Ionuţ Dolănescu se simte ca acasă şi povesteşte cu sinceritate despre copilăria sa alături de tatăl său, interpretul Ion Dolănescu, despre cariera şi familia sa.

Invitatul ne dezvăluie istoria familiei sale, dar povesteşte şi despre casa părintească şi copilăria lui. Vom asculta mărturisiri despre problemele celebrului său tată în timpul regimului comunist, dar şi despre cum erau petrecerile în casa celebrului Ion Dolănescu: „La noi în casa chefurile ţineau trei zile şi trei nopţi, erau invitate în jur de 100 de persoane”, îşi aminteşte invitatul, care îi este recunoscător tatălui său pentru evoluţia sa: „Eu am crescut cu tata, mă pot considera produsul lui, tata m-a educat, iar eu i-am dus cântecele mai departe” (Ionuţ Dolănescu).

 

De duminică, ora 14.30, la TVR 1, începe un nou sezon Politică şi delicateţuri pentru toţi iubitorii de mâncare bună, muzică adevărată şi discuţii interesante.

 

Despre Ionuţ Dolănescu

Ionuţ Dolănescu s-a născut pe 26 februarie 1972, la Bucureşti. A absolvit liceul Dinu Lipatti, secţia nai şi apoi Academia de Muzică Ciprian Porumbescu, secţia compoziţie, muzicologie, pedagogie. În perioada 2000-2003 a studiat la Conservatorul Sergei Rachmaninoff din Paris. A debutat pe scenă la vârsta de 9 ani, alături de tatăl său. A înregistrat 10 albume de muzică populară, două de muzică uşoară şi a prezentat emisiuni de divertisment.

 

 

Citeşte mai multe despre:   mircea dinescu,   ionut dolanescu
Serviciul de email marketing furnizat de