x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 2,6 milioane de euro pentru Aznavour

2,6 milioane de euro pentru Aznavour

13 Feb 2004   •   00:00

Cantaretul francez face film in Romania.

Charles Aznavour va filma in Romania, la Castel Film, cateva secvente din ecranizarea romanului balzacian "Le Pere Goriot ", in care va detine rolul principal. Aznavour va filma in Romania pana la 6 martie.
CRISTINA OLOGEANU

In aceasta coproductie romano-franco-belgiana, Aznavour va juca alaturi de actori autohtoni precum: Eugen Cristea, Mihai Calin, Vladimir Ivanov, Lamia Beligan, Victor Bucur, Alexandru Bindea. Costul intregii productii se ridica la 2,6 milioane de euro, Televiziunea Romana - care va avea exculsivitate in difuzarea acestui film - va suporta doar o parte infima din aceasta suma.
Echipa tehnica este franco-romana, iar mobilierul, costumele si accesoriile vor fi, de asemenea, din Romania si din Franta. In cadrul conferintei de presa de ieri, organizata de TVR, s-a anuntat ca lansarea filmului va fi in toamna, partea romana intentionand ca aceasta sa se intample simultan in Romania si in Franta. Iar daca acest lucru nu va fi posibil, cu ocazia lansarii filmului la noi in tara, TVR va difuza o seara speciala in cadrul careia telespectatorii vor putea urmari un interviu cu actorul si cantaretul Charles Aznavour, realizat de Florin Piersic, urmat de un "making of" de 25 de minute.
Desi Televiziunea Romana a avut intentii bune prin organizarea conferintei de presa, lucrurile nu au iesit ca la carte. Noroc cu asemanarea limbii romane cu cea franceza (si invers) pentru ca translatoarea TVR-ului s-a aratat mai interesata de cum sa tina microfonul in mana decat sa le traduca nevorbitorilor de franceza, respectiv romana.

Eugen Cristea, fan al cantaretului
In exclusivitate pentru "Jurnalul National", Eugen Cristea, care va interpreta rolul baronului Nucigen, a declarat ca este extrem de bucuros ca va juca si el alaturi de celebrul actor. "Din pacate, nu am o replica directa cu Aznavour, dar ma bucur extrem de mult ca ma voi afla in preajma lui. Sper sa ajung sa fac cunostinta cu el, intrucat a fost actorul care mi-a inseninat copilaria si care m-a inspirat."

×
Subiecte în articol: antimonden aznavour