x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 20 de sfaturi ca să-l ții lângă tine pe „bărbatul vieții tale”

20 de sfaturi ca să-l ții lângă tine pe „bărbatul vieții tale”

27 Apr 2014   •   07:50
20 de sfaturi ca să-l ții lângă tine pe „bărbatul vieții tale”

În orice cuplu există aspecte de atitudine, de comportament, care pot păstra relaţia mai închegată. Iată 20 de sfaturi care te pot ajuta să-ţi faci partenerul statornic statornic şi să te iubească toată viaţa

1. Armonia comunicării
În multe cupluri comunicarea se reduce la mici povestioare în care fiecare vorbeşte de-ale lui. Acest model de aşa-zisă comunicare conduce la distanţarea dintre parteneri şi la un sentiment de însingurare. Dacă partenerul nostru de viaţă simte nevoia să ne povestească ceva important pentru el, ar fi minunat să-i acordăm toată atenţia, fără a-l întrerupe sau a schimba brusc subiectul. De asemenea, atunci când unul dintre parteneri este obosit sau nu e foarte dispus să comunice, nu trebuie să se insiste în a-l provoca la vorbă.

2. Acordă-i toată încrederea
Fie că partenerul nostru are sau nu încredere totală în noi, fie că ne-a înşelat sau nu încrederea până în prezent, dacă dorim o relaţie stabilă ne impunem să-i dăruim foarte multă încredere. Trebuie să dovedim că noi avem încredere în el şi chiar să-i explicăm pe un ton prietenos că-i oferim acest dar preţios. Este un act care presupune riscul de a fi dezamăgiţi, însă, dacă nu ne asumăm acest risc, putem pierde mai mult în tot ce este legat de armonia cuplului.

3. Controlează tendinţa de dominaţie
În natura umană, tendinţa de a-i domina pe cei din jur este extrem de puternică. Fiecare partener de cuplu încearcă să-şi arate într-un fel sau altul superioritatea, tinzând să preia controlul în relaţie.
Acest instinct conduce la încercarea de a controla viaţa celuilalt, de a-i impune propriile idei sau chiar comportamente. Atunci când ambii parteneri se luptă pentru „şefia” în cuplu, armonia începe să se strice. Specialiştii recomandă să nu-i spunem partenerului de viaţă „îţi interzic să...”, „vreau să faci cutare lucru”, „să nu te mai prind că...”. Este total interzis să dăm ordine ori să ne comportăm ca şi cum partenerul nostru de viaţă ar fi un subaltern.

4. Încurajează-l şi nu-l contrazice foarte direct
Puţini bărbaţi conştientizează nevoia de a fi încurajaţi de femei, şi mai ales de partenera de cuplu. Cu toate acestea, 85% din bărbaţi simt nevoia ca acţiunile lor să fie aprobate şi aplaudate de parteneră. În cazul în care nu ne convine ceea ce doreşte să facă, nu trebuie să-l descurajăm, ci doar să-i dovedim prieteneşte că ar putea face altceva mult mai bine.

Citește continuarea până la sfatul 20 pe RevistaFelicia.Ro

Citește
8 ingrediente AFRODIZIACE pentru armonie in cuplu

Cum schimbă avansarea la serviciu relațiile de cuplu?
 

×
Subiecte în articol: felicia relaţii cuplu sex