x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 23 August la Vama

23 August la Vama

25 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Sa sarbatorim 23 August cu mici, bere si bancuri comuniste! Indemnul muncitoresc si curiozitatea au fost suficiente pentru a ne face curaj sa sfidam ploaia si vantul, in drum spre Club A, din Vama Veche.
DANA CIOBANU

Inainte de a pleca spre locul faptei am fredonat, cu pretul nervilor colegilor mei, binecunoscutul hit "Am cravata mea, sunt pionier". Antrenamentul a fost inutil. La petrecerea dedicata zilei de 23 August nu am avut ocazia sa-mi deschid tolba. Mi-a fost chiar jena sa ma dau cunoscatoare a "folclorului" comunist, dupa ce am vazut protagonistii concursurilor spunand glume cu camile, arabi si geamgii.

FARA SEMNIFICATIE. Am ajuns intr-o Vama pustiita de vant si ploaie marunta pe la 10 seara. De n-ar fi fost corturi si masini pe plaja puteam jura ca suntem la sfarsit de noiembrie. Zeci de persoane zgribulite si bine infofolite participau, care injurand, care razand in hohote, la petrecerea "comunista" de la Club A. Tocmai se incheiase concursul de "Mister 23 August", castigat de un tanar de nationalitate incerta, botezat ad-hoc "What’s up" (in engleza, "Ce se intampla"). Concursul de "Miss 23 August" a adus pe scena doua romance si doua estoniene care au participat la probe comuniste doar la nivel de intentie. Din nou, premiul a fost adjudecat de o straina, care a cucerit auditoriul cu o strofa din imnul Estoniei. Ca 23 August nu mai are nici o semnificatie pentru noua generatie mi-a fost clar in momentul in care concurenta Eva, nascuta chiar pe 23 august, a pus punctul pe "i": "Nu pot sa va cant sau sa recit ceva comunist pentru ca la Revolutie aveam doar 2 ani".

INVECTIVE. Ma asteptam ca macar gazdele sa se fi pregatit cu niscaiva versuri si cantecele tematice. N-am avut noroc. S-au cantat melodii tiganesti in amintirea manelelor de anul trecut din Vama Veche, iar concursul de bancuri a fost o dezamagire de la un capat la altul. "Glume" lalaite, cu geamgii, camile si arabi. Unii dintre spectatori si-au pierdut rabdarea si au plecat porcaindu-i pe "astia care habar n-au ce a insemnat comunismul". Peste ignoranta as mai fi trecut, dar cand prezentatorul a inceput sa injure ca la usa cortului un nefericit care a vrut si el sa spuna un banc si nu reusea din cauza alcoolemiei, mi-am strans jucariile si am plecat. Si zau, nu stiu cui ar trebui interzis accesul in Vama Veche: celor care o manjesc cu manele sau celor care o spurca prin vorbe urate?

FOTO

  • NECIOPLIT. Un prezentator cu repertoriu birjaresc
  • PUBLIC. Pionierii de ieri, vamaiotii de astazi

    LA CALD

    CINE VREA SA DESFIINTEZE ASIA? Fetele din ASIA urmeaza sa intreprinda, in curand, un turneu in Sicilia in perioada 25 august-13 septembrie. Insa se tot zvoneste ca impresarul formatiei, Florin Ionescu, va incerca o noua abordare artistica, dorind sa imbine stilul celor patru vedete cu ritmurile manelelor. In acest sens, Florin Ionescu ar fi apelat la serviciile noului star al genului muzical, Marcel Ungurianu, care a fost intr-o vreme rivalul lui Adrian Minune. Misiunea lui Ungurianu ar fi aceea de a deschide concertele fetelor de la ASIA, pentru ca, in finalul show-ului, sa cante impreuna o melodie special compusa pentru acest truneu. Ideea ar fi ca prin aceasta manevra ASIA sa urmeze exemplul duetului Daniel@ si Liviu Guta, care a dat lovitura cu hit-ul verii "De ce ma minti?". Am contactat ambele parti, dar declaratiile se bat cap in cap. Florin Ionescu ne-a spus: "Nici vorba de-asa ceva! Nu stiu cine este acest Marcel Ungurianu. Iar fetele interpreteaza doar cantecele lor".

    Pe de alta parte, Marcel Ungurianu ne-a declarat: "M-a contactat Florin Ionescu si mi-a propus aceasta colaborare. Urmeaza sa plecam zilele acestea, dar problema este ca eu am piciorul in ghips, iar doctorii mi-au zis ca e bine sa mai astept. Mi-am facut deja bagajele si mai astept doar confirmarea lui Florin, care imi va spune cu ce avion plecam". Ceea ce nu prea se leaga este faptul ca Marcel Ungurianu s-a gandit cam mult atunci cand l-am intrebat daca va canta doar in deschiderea spectacolului sau o melodie chiar cu trupa ASIA. Intr-un final ne-a spus ca va interpreta impreuna cu trupa doar "O cireasa amara". Ne miroase a intoxicare. Cine are interes sa strice imaginea "asiaticelor"?! (Catalina Iancu)

    PANSELUTA FIERARU, LA ACADEMIE. In aceste zile se afla in Romania cel mai mare violonist din lume, Serban Lupu - seful catedrei de vioara din cadrul Academiei George Enescu din Chicago. Maestrul Lupu a fost invitat intr-una din seri la restaurantul Jaristea, unde a avut ocazia s-o asculte pe adevarata regina a muzicii lautaresti, Panseluta Fieraru. Placut impresionat de prestatia artistica a Panselutei, maestrul i-a propus acesteia infiintarea unei sectii speciale de studiu a muzicii lautaresti la academia pe care o conduce. (Horatiu Tudor)

    ZI DE VARA PANA-N TOAMNA - 25 august 2004

    Marfurile confiscate, pe cale de disparitie

    Vine de la mare cu blugi si ghete

    Axinte a luat la palme un casier

    Litoralul azi - 25 august 2004

    Cu vedere la plaja - 25 august 2004
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden august