x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 6 suspecți din cazul jafului asupra lui Kim Kardashian au fost arestați

6 suspecți din cazul jafului asupra lui Kim Kardashian au fost arestați

14 Ian 2017   •   13:10
6 suspecți din cazul jafului asupra lui Kim Kardashian au fost arestați
Sursa foto: Glenn Francis

Şase suspecţi, între care ''creierul'' prezumat al spectaculosului jaf comis în octombrie, la Paris, asupra vedetei americane de reality show Kim Kardashian, au fost puşi sub acuzare şi încarceraţi vineri, ridicând la zece numărul persoanelor implicate în acest caz, informează France Presse. 

În noaptea de 2 spre 3 octombrie, în timpul Săptămânii Modei de la Paris, cinci bărbaţi au intrat înarmaţi în reşedinţa hotelieră de lux unde vedeta se afla fără garda sa de corp, jefuind-o de bijuterii în valoare de 9 milioane de euro. 

Printre cei şase acuzaţi se numără patru din cinci presupuşi membri ai unui comando de hoţi, cu vârste cuprinse între 54 şi 72 de ani, între care presupusul lor lider, în vârstă de 60 de ani. Potrivit Parchetului din Paris, aceşti patru suspecţi au fost inculpaţi pentru jaf armat în bandă organizată, răpire şi sechestrare şi asociere în vederea comiterii unei infracţiuni. Aceleaşi fapte au fost reţinute împotriva fiului ''şefului", în vârstă de 29 de ani, care ar fi fost şoferul. A şasea persoană care face obiectul anchetei este o femeie. Toţi au fost plasaţi în arest preventiv. 

Alţi patru suspecţi au fost inculpaţi joi. 

A fost nevoie de trei luni de investigaţii pentru a ajunge luni la această capturare, ''la capătul unor eforturi remarcabile ale brigăzii de eliminare a banditismului", potrivit procurorilor francezi, chiar dacă bijuteriile rămân până în acest moment de negăsit. 

Ancheta pune în lumină profilul unor bărbaţi cu experienţă şi de mult timp cunoscuţi în mediul infracţional din Franţa: patru au fost deja condamnaţi în anii 80 sau 90, pentru furt agravat, jaf sau trafic de droguri. Un altul, în vârstă de 61 de ani, poreclit ''Ochi albaştri'' este o veche cunoştinţă a justiţiei, din 1975! El a fost condamnat în 2003 de ani la opt ani şi jumătate de închisoare, fiind suspectat că ar fi primit două tone de droguri pe aeroportul parizian Le Bourget. Decanul grupului de suspecţi are 72 de ani şi a fost şi el condamnat în trecut la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri în bandă organizată. 

Potrivit Agerpres, mascaţi şi cu uniforme de poliţişti, autorii jafului l-au neutralizat pe portarul de noapte, apoi doi dintre ei au urcat în apartamentul starletei în vârstă de 36 de ani. După ce vedeta a fost legată, i s-a pus căluş şi a fost închisă în baie, autorii jafului au plecat cu bijuterii în valoare de circa nouă milioane de euro. 

Acest jaf spectaculos, reprezentând cel mai important furt de bijuterii comis asupra unei persoane particulare în Franţa în ultimii 20 de ani, a devenit de notorietate mondială în câteva ore şi a umplut de comentarii reţelele de socializare.

×
Subiecte în articol: Kim Kardashian furt