x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden A baut, a fumat si a udat flori sub apa

A baut, a fumat si a udat flori sub apa

22 Iul 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Intamplator, acum cateva luni a ajuns in mainile lui Huidu, carcotasul de la Prima, un CD cu piesele unui artist basarabean. L-a ascultat si a fost mai mult decat placut impresionat, asa ca l-a cautat pe "impricinat" si pana nu l-a adus in emisiune nu s-a lasat.
ROXAN I. ANCUTA

Serban Huidu a inceput sa promoveze la radio piesele basarabeanului Pavel Stratan. Se zvoneste prin targ ca acest personaj este un fenomen printre semenii sai.

TALENTAT. Romanii inca nu-l stiu. Sau poate nu toti, pentru ca muzica lui este deja ascultata, inainte ca albumul sa-i fie lansat in Romania, iar pe Internet, fanii pe care si i-a facut se bat in impresii despre el: ""Eu beu" e buna tare. Recent am auzit si eu de el, si piesa asta merge cand ai chef de o macheala. Cu siguranta e basarabean" sau "E unul din cei mai buni din invazia de dincolo de Prut, in curand o sa pun mana pe un CD cu coperta originala si la propriu, si la figurat, in care are scrisa biografia". Vazand cat de interesant este, Huidu i-a facut un bine cantaretului si l-a prezentat celor de la Media Services. Astfel ca acum se numara printre artistii casei de discuri care-i manageriaza si pe baietii de la O-Zone, frati de-ai lui, de peste Prut.

MAGICIAN. In prezent, Stratan este cel mai bine vandut artist din Republica Moldova. Muzica pe care o face nu se poate defini. Inca nu o poate cataloga. Este un amalgam de stiluri. De fapt, este ceva nou. Pe ici, pe colo, se remarca inflexiuni din folk. Versurile sunt originale, pline de umor, direct inspirate din viata de zi cu zi, iar despre accentul curat moldovenesc pe care-l imprima Stratan in piesele sale, unii ar spune ca este exagerat. Este, pur si simplu, graiul solistului. Nu se stie sigur daca acest cantaret i-a vrajit pe fani doar cu muzica sa ori a apelat si la cateva farmece. Este un magician. In adevaratul sens al cuvantului. In afara de muzica, Pavel Stratan se mai ocupa si cu magia si alte minunatii de acest gen. Este scamator, acrobat si stie sa faca o multime de scamatorii cu monezile si cartile.

CASA SUB APA. Impreuna cu regizorul Dragos Buliga si o intreaga echipa de tehnicieni, Pavel Stratan a terminat filmarile la videoclipul piesei "Eu beu". Totul s-a petrecut la Jupiter, sub apa. Mai exact, in piscina Hotelului California, unde au fost depozitate cateva obiecte de mobilier. "Am construit in piscina un decor ca si cum ar fi fost casa in care locuia Stratan si in care facea diverse actiuni, neobisnuite pentru acel mediu: uda florile, bea, manca niste crenvursti, fuma. S-a descurcat foarte bine, dar era sa raceasca si mai bine, pentru ca apa a fost extrem de rece. Au filmat doi operatori, Florin Chiriac si Mihai Colangiu", ne povesteste Dragos Buliga. Toata mobila a fost fixata sub apa, cu ajutorul unor greutati si o parte din ea a fost adusa direct de la Bucuresti, iar restul... din hotel. Dupa filmari, tot ce s-a aflat sub apa a fost numai bun de aruncat la gunoi. Chiar si chitara pe care Stratan a cumparat-o special pentru acest videoclip.

CV

Pavel Stratan s-a nascut pe 11 noiembrie 1970 in localitatea Niscani din Republica Moldova. In 1977 a pasit pentru prima data pe scena scolii cu chitara in mana. In 1983 a compus primele versuri, iar in 1996 a avut prima experienta scenica in calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. In 2002 a lansat primul sau album, "Amintiri din copilarie". Este timid si invidios. "Invidiez pe altii, dar ma straduiesc sa fac mai bine ca mine". Ii place sa viseze: "Numai cand dorm si ma simt norocos pentru ca m-am nascut tocmai de ziua mea".

"Eu beu"
"Eu nu stiu ghini pintru
altii
Si insamna, da eu stiu:
Cand beu si vreu,
mananc si vreu,
Ma culc cu sini vreu -
si-s jiu,
Si daca-ni spuni sineva
Cum ar pute sa sie mai
ghini,
Ma las di tati, ma duc
acolo,
Ma-ntorc ’napoi, ma ieu
si pi mini.
Da eu mai stau
Acolo unde-ni chica
ca sa sad,
Undi ma uit si nu vad nica,
Da pi mini tati ma vad,
Cum beu putin, da des,
Si mai ales din sela
cari-am vrut
Si daci am uitat s-ma uit
si beu -
Insep di la-nseput".

DIVERTISMENT

Patronii de la Ca$$a Loco Pana la sfarsitul lunii august, cei de la Ca$$a Loco vor sta la mare. Ei au cartierul general la Neptun, acolo unde detin si o terasa. Mai un spectacol, mai o petrecere, Ca$$a Loco are activitate. Mai ales ca baietii pregatesc lansarea noului single, "American Dream", varianta remixata si nu cea imprimata pe album, in colaborare cu actrita Salma Hayek. (R.I.A.)

CINE CU CINE

CELIA PETRICU a venit la mare cu sotul sau, Laurentiu Ionete. La Mamaia, prezentatoarea tv si partenerul ei s-au intalnit cu o gasca de prieteni si au colindat intreg Litoralul. Desi initial s-au cazat la un hotel de patru stele, s-au mutat precum "bronzatii" cu cortul, caci au luat toate statiunile la rand, ajungand pana la Vama Veche. Periplul lor va continua in strainatate unde vor sa-si petreaca restul concediului. (Catalina Iancu)

COCKTAIL

  • CRISTI ENACHE CU DOUA GEMENE IN HOTEL. Pana sa poposeasca pe Litoral, unde in proportie de 90% va concerta cu Loredana Groza, Directia 5 a sustinut un recital incendiar in clubul Karma din Cluj, in fata a 400 de persoane. Show-ul s-a ridicat la standarde occidentale, cu lumini si focuri de artificii, spectatorii neregretand cei 400.000 lei, cat a costat biletul. Vocalistul Cristi Enache incepe sa-l puna in umbra pe Marian Ionescu din punctul de vedere al cuceririlor deoarece, dupa concert, el si-a petrecut noaptea alaturi de doua gemene, Matilda si Mirela, in camera 402 a hotelului unde a fost cazat. (Horatiu Tudor)

  • MURESAN FACE "TRAFIC DE INFLUENTA". Pe plaja din Mamaia a poposit recent si Sever Muresan. Controversatul om de afaceri s-a prezentat la un centru de inchirieri de echipament sportiv impreuna cu doi adolescenti straini, in varsta de 15, respectiv 17 ani. A incercat sa-l convinga pe reprezentantul firmei ce oferea plimbari cu ski-jet-ul sa-i lase pe tineri sa incerce singuri senzatiile vitezei pe apa calare pe "jucariile" japoneze. Pana la urma, minorii au dat cate o tura pe valuri, dar ghidonul bolidului a fost manuit de un angajat. (Catalina Iancu)

    ZI DE VARA PANA-N TOAMNA - 22 iulie 2004

    Sora Tantei de la PRO TV inghite flacari

    Anca Turcasiu joaca "Razboi" cu fiul ei

    Cu vedere la plaja

    Litoralul azi
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden stratan