x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden A fost odata AncaSoranaIrinaAlina - A.S.I.A

A fost odata AncaSoranaIrinaAlina - A.S.I.A

23 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
STRATEGIE - Adi Ordean a aruncat cu noroi inainte ca Sorana sa declare ca pleaca din trupa Imediat dupa scandalul cu Blondy, un altul a aparut la interval: A.S.I.A. Desi se crede ca ruptura s-a produs din cauza Irinei, care s-a despartit de impresarul Florin Ionescu si s-a afisat cu omul de afaceri Marius Vizer, o alta este problema: Sorana, care de cateva luni se gandeste sa plece din ASIA. Astepta doar momentul cel mai potrivit pentru a-si anunta dezertarea.
CATALINA IANCU

SATURATIE. Sorana si-a bagat mintile in cap si nu mai vrea sa fie colega cu Irina, Anca si Alina
La sfarsitul anului trecut, am primit la redactie un e-mail trimis de o "prietena" a Soranei, care sustinea ca bruneta cu strungareata vrea sa plece din A.S.I.A. Desi era hotarata inca de pe atunci sa lase A.S.I.A. fara "S", Sorana a laudat trupa in care a crescut si s-a maturizat, fara sa comenteze posibila ei dezertare. Ba, mai mult, a spus ca in februarie ii expira contractul cu A.S.I.A. si nu parea deloc convinsa sa-l reinnoiasca. A amanat "divortul", pentru ca noul videoclip al "asiaticelor" sa vada lumina zilei.

REZILIERE. Neinspirata decizie, caci Adi Ordean, managerul trupei, inspirat de scandalul Blondy, a iesit in presa si a aruncat cu noroi in propriile "creatii": "M-am saturat de fitele lor femeiesti. N-o sa inteleg niciodata de ce se tot cearta, mai ales in conditiile in care trupa are spectacole. Intentionez sa reziliez contractele de munca daca nu-si baga mintile-n cap".

Daca pana de curand problema era doar inlocuirea Soranei, acum a mai aparut si despartirea dintre Irina si impresarul trupei, Florin Ionescu. Desi el a declarat ca nu amesteca bussines-ul cu viata amoroasa, este greu de crezut ca vor mai putea locui sub acelasi acoperis, fie el si cel al studioului de inregistrari.

DISCUTII. "Deocamdata, fetele sunt in vacanta. Cand se intorc, vom avea o discutie foarte serioasa. La inceputul lunii februarie expira vechile contracte, asa ca cine vrea sa plece este liber sa o faca. Cine vrea sa mearga mai departe insa va trebui sa respecte clauzele noului contract", ne-a declarat Florin Ionescu. "A.S.I.A. nu inseamna doar un singur nume. A.S.I.A. poate merge mai departe si fara Irina, Sorana sau Anca. E un brand care va exista in continuare. Chiar daca se retrage una dintre ele, trupa tot nu se va destrama. A.S.I.A. nu inseamna doar patru fete dragute care canta frumos. Este un brand care va merge mai departe, fiindca asa vrem noi (n.r. - Florin Ionescu si Adi Ordean, detinatorul proiectului A.S.I.A.). Fetele astea au avut intotdeauna tot ce le-a trebuit: microfoane, transport, studio, compozitor.

Orice grup si-ar dori sa aiba toate acestea. Iar ele dau cu piciorul la tot. Si cand mai vin si cu fite, nu mai merge treaba", a subliniat impresarul "asiaticelor".

FITE. Despre ce fel de fite vorbesc Florin Ionescu si Adrian Ordean? "S-au adunat destule. Fiecare vine cand vrea si pleaca atunci cand vrea. Au avut tot timpul masina si sofer, n-au mers niciodata cu trenul sau cu tramvaiul." S-a vorbit si despre faptul ca interpretele plateau amenda daca cantau fals. "Ei, si? Acest lucru se practica. Si eu, cand cantam in Rosu si Negru, am platit amenzi, fiindca am intarziat la autocar. Banii acestia nu i-am bagat eu in buzunar, au revenit tot trupei. Fetele n-au scos nici un leu din buzunar. Noi ne-am ocupat de toate.", ne-a marturisit impresarul.

Ce se va intampla daca vreuna dintre ele se hotaraste sa plece?, l-am intrebat pe Florin Ionescu. "Sa fie sanatoasa! Gasim alta! Iar daca nu va avea un nume care sa inceapa cu "A", "S" ori "I", nu conteaza. O s-o botezam noi. Chiar daca se numeste Vasilica, o va chema Alina. Care-i problema? Trebuie doar sa fie serioasa si sa aiba capul pe umeri."

Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea

SI-AU PIERDUT DE TREI ORI LITERA "A"
Trupa pop A.S.I.A s-a infiintat pe 8 martie 1999. Primul album, "Inima mea", a fost lansat la sfarsitul aceluiasi an. Piesa cu acelasi nume a devenit un hit si a intrat in topul autohton al anului 2000. A urmat EP-ul "Periculos". Intre lansarea celui de-al doilea album si celui de-al treilea, grupul a suferit prima schimbare. Anemona a parasit A.S.I.A., locul ei fiind luat de Alexandra, care pe atunci avea 16 ani. Al treilea album s-a intitulat "Nopti Albe", apoi a aparut un nou EP, "Iubiri adevarate", care contine si superhitul "Maine in zori". In 2002, dupa plecarea Alexandrei, "asiaticele" au fost nevoite sa caute o noua colega, iar MediaPro si Pro TV au pus la cale "Alege A.S.I.A.". Solistele au plecat prin tara in cautarea celui de-al patrulea "A". In cele din urma, trupa a aleas-o pe clujeanca Diana Alina. In prezent, Anemona Niculescu este actrita la Teatrul National. Alexandra Potora a plecat in Statele Unite sa-si continue studiile. Iar Anca Neacsu a fost cooptata in echipa TVR 2. Fiecare "evadata" a invocat un motiv mai mult sau mai putin plauzibil si nici una dintre ele n-a explicat adevaratul motiv al "divortului".

BOTEZ
"Ce se va intampla daca vreuna dintre ele se hotaraste sa plece? Sa fie sanatoasa! Gasim alta! Iar daca nu va avea un nume care sa inceapa cu "A", "S" ori "I", nu conteaza. O s-o botezam noi. Chiar daca se numeste Vasilica, o va chema Alina. Care-i problema? Trebuie doar sa fie serioasa si aiba capul pe umeri"

BRAND
"La inceputul lunii februarie expira vechile contracte, asa ca cine vrea sa plece este liber sa o faca. A.S.I.A. nu inseamna doar un singur nume. A.S.I.A. poate merge mai departe si fara Irina, Sorana sau Anca. E un brand care va exista in continuare. Asta nu inseamna ca daca se retrage una dintre ele se destrama trupa"
Florin Ionescu - impresar A.S.I.A.
×
Subiecte în articol: antimonden florin a.s.i.a