x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden A ramas fara "Ploaia de stele"

A ramas fara "Ploaia de stele"

10 Iun 2004   •   00:00
A ramas fara "Ploaia de stele"

Va mai aduceti aminte de concursul "Ploaia de stele"? Pentru unii tineri, ea a reprezentat un vis implinit. Pentru altii, si o dezamagire, provocata de o promisiune neimplinita.

DANA CIOBANU

A imitat-o pe Sinead O""Connor si a castigat prima editie a emisiunii "Ploaia de stele". Ca sa intre in pielea personajului, s-a tuns foarte scurt. Pentru Maria Gherman, din comuna Tinca, judetul Bihor, concursul a insemnat un moment de cotitura.

S-a ales doar cu 1.000 de dolari

Absolventa Facultatii de Romana-Engleza si a Scolii de Arte din Oradea, Maria a primit, o data cu diploma de castigator al primei editii a emisiunii "Ploaia de stele", confirmarea ca muzica e visul pe care trebuie sa si-l implineasca. Cand a castigat finala primei editii a concursului, a primit un premiu de 1.000 de dolari, "plus promisiunea care s-a facut la televizor ca voi reprezenta Romania la finala europeana. Aceasta promisiune a fost facuta pe tot parcursul preselectiilor si emisiunii. Numai ca ei nu m-au mai cautat, ci mai mult i-am contactat eu pe ei. Raspunsurile pe care mi le-au dat cei de la Prime Time au fost ca nu stiu cand se va desfasura finala, ca nu sunt bani etc. Vreo jumatate de an i-am tot cautat, dupa care m-am lasat pagubasa". In tot acest timp, telespectatorii emisiunii difuzate de postul Romania 1 au ramas cu impresia ca Maria a plecat la finala internationala, care a avut loc, in 1999, in Spania.

Vai de steaua ei!

Premiul pus in joc la confruntarea imitatorilor din Europa era de nici mai mult, nici mai putin de 25.000 de dolari. Totusi, n-a mai plecat nicaieri. Doina Anastasiu, fost director de program la "Ploaia de stele", si Ileana Pop, directorul Prime Time, au raspuns, la unison: "Maria Gherman nu a mai putut participa la finala europeana pentru simplul motiv ca ea nu s-a mai tinut. Nici in acel an (n.r. - 2000) si nici in anii urmatori, motiv pentru care participarea la eveniment nici nu a mai fost promisa ca premiu". Daca asa stau lucrurile de ce Maria nu a fost anuntata?!

Dupa concurs, Gherman a ramas in Bucuresti. Radu Gheorghe ii propusese sa joace intr-un spectacol la Teatrul Constantin Tanase, "Cafe Paradiso", in care trebuia sa-si interpreteze propriul rol de la "Ploaia de stele". "Am acceptat imediat, sperand intr-un viitor bun. Banii pe care ii castigasem din concurs i-am investit in doua piese pe care mi le-a compus Marius Teicu. De un an, m-am mutat cu buletin cu tot in Bucuresti, pentru ca vreau sa fac muzica. Am norocul ca stau in apartamentul unei rude, dar cheltuielile tot trebuie sa mi le platesc. Nu stiu cat o sa mai rezist asa, pentru ca mi-e din ce in ce mai greu. Si financiar, si moral".

TALENT

A participat de trei ori la Festivalul de la Mamaia si tot de atatea ori a fost respinsa. In schimb, la concursurile din tara i s-a acordat mai multa atentie si din partea juriilor de specialitate, dar mai ales din partea publicului. "Stau si ma minunez ca si acum, dupa atata timp de la finala, lumea ma recunoaste pe strada si ma felicita. Ce folos, insa? Chiar daca am participat la multe concursuri, am trecut neobservata de casele de productie. Debutantilor li se cere sa vina cu tot materialul de disc inregistrat, astfel incat sa nu cheltuiasca prea mult producatorul cu ei. Peste talent si bani, trebuie sa ai noroc ca sa faci muzica", spune Maria.

AMANARI

"Organizatorii mi-au zis ca nu stiu cand se va desfasura finala si ca nu sunt nici bani. Vreo jumatate de an i-am tot cautat, dupa care m-am lasat pagubasa"
×
Subiecte în articol: antimonden finala