x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Allan Williams, cel care a descoperit trupa The Beatles, a încetat din viață

Allan Williams, cel care a descoperit trupa The Beatles, a încetat din viață

31 Dec 2016   •   14:54
Allan Williams, cel care a descoperit trupa The Beatles, a încetat din viață

Primul manager al trupei "Beatles", Allan Williams, a murit la vârsta de 86 de ani, au anunţat pe Facebook în noaptea de vineri spre sâmbătă actualii proprietari ai clubului Jacaranda, pe care el l-a înfiinţat la Liverpool, relatează AFP. 

"Primul proprietar al Jacaranda şi omul care i-a descoperit pe "Beatles", Allan Williams, a murit din nefericire la 86 de ani", a anunţat clubul pe reţeaua de socializare. 

Williams i-a dus pe membrii "Beatles" la Hamburg, în Germania, în 1960, unde grupul a obţinut primul contract important şi unde au susţinut peste 280 de concerte în total. 

Drumurile managerului şi al grupului format atunci din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe şi Pete Best s-au separat în 1961. Ei au semnat apoi un contract cu Brian Epstein. 

Potrivit expoziţiei permanente "The Beatles Story", deschise la Liverpool, Allan Williams "a ajutat la formarea grupului şi la transformarea lui în ceea ce ştim astăzi". 

Istoricul trupei, Mark Lewisohn, a scris pe Twitter: "Fără Allan Williams nu ar fi existat Hamburg. Fără Hamburg nu ar fi existat Beatles".AGERPRES

×