x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Am slabit mult si nu-mi mai vine nici o haina"

"Am slabit mult si nu-mi mai vine nici o haina"

03 Noi 2004   •   00:00

Cu Anca Turcasiu ne-am dat intalnire la o gradinita din Piata Alba-Iulia. Are un program incarcat si stiam ca acolo o vom gasi sigur, pentru ca nu lipseste niciodata de la orele de canto si actorie cu piticii.

DANA CIOBANU

HARNICA. Anca Turcasiu se imparte intre Teatrul National si gradinita, dar nu renunta la muzica
Anca Turcasiu pare ca si-a gasit o a doua vocatie, in afara de muzica: lucrul cu copiii. De trei ani preda canto si actorie la gradinita particulara "Kids Club" si se vede ca ii face mare placere. "Pentru mine, sa lucrez cu copiii e cel mai frumos lucru care se poate intampla unui om. In preajma lor te incarci cu o energie formidabila. De cand ma stiu am lucrat cu ei. Am facut mii de spectacole si foarte multe emisiuni de televiziune cu si pentru ei", spune Anca. Pentru ca ii place sa faca totul ca la carte si sa obtina cele mai bune rezultate, solista "educator" i-a selectat pe cei mai talentati dintre elevii sai si a format un grup muzical. "Am facut inregistrari la studiouri profesioniste, am imprimat cu orchestra populara, cu instrumente adevarate. Am creat si un potpuriu de melodii populare si de colinde, pe care le-am prezentat la televiziune."

DATORIE IMPLINITA. Baietelul Ancai, Radu, frecventeaza aceeasi "gradi" la care preda mami. "Incerc sa nu fac nici un fel de diferenta intre el si colegii lui cand sunt la ore si mi se pare firesc sa fie asa. La anul va intra in clasa I. E un copil foarte bun, cu o mare aplecare catre studiu. Nu cred ca vom avea probleme cu el in privinta invatatului si a facutului lectiilor. Deocamdata, am avut un eveniment important in familie, al carui erou a fost chiar Raducu. I-a cazut primul dinte. Nici cu ajutorul atei si clantei, nici cu ajutorul lui tati, care e specialist! Mergea cu bicicleta, a facut o miscare gresita si s-a lovit cu gura de ghidon", rade Anca. Desi petrece mult timp in preajma celor mici, Anca nu-si mai doreste deocamdata alti copii. "Suntem fericiti asa cum suntem acum si avem alte prioritati decat un alt bebelus. Nu cred ca e o dovada de egoism, dar am facut o casa, am plantat un copac, am facut un copil, se cheama ca ne-am facut datoria."

MAESTRU DE CEREMONII. Ce se intampla cu muzica? "Chiar daca sistemul asta de promovare pentru generatia mea este egal cu zero, nu sunt afectata absolut deloc. Am in continuare multe solicitari de spectacole, mai fac cate o piesa noua la cateva luni de zile, dar si cover-uri dupa melodii internationale. Una peste alta, imi merge bine si din punct de vedere muzical." Tot legata de cantat este ultima noutate din viata Ancai Turcasiu: rolul de maestru de ceremonii in musicalul "Chicago", de la Teatrul National din Bucuresti. "Am dat probe de canto, dans si actorie, trecute toate cu emotii mari. Este o onoare sa fac parte din distributia unui spectacol de asemenea anvergura, mai ales ca e o experienta unica in viata si o mare provocare. Va astept la premiera, undeva la sfarsitul lunii ianuarie!"

NEMULTUMIRI. Totusi, viata nu e roz pentru nimeni si chiar si Anca Turcasiu, asa implinita cum pare, are nemultumirile ei. Care ar fi primele trei lucruri pe care le-ar vrea altfel? "1. Nu-mi place ca am slabit foarte mult si nu-mi mai vine nici o haina ca lumea. 2. Nu am reusit sa ma las de fumat si ma enerveaza ca ma lupt cu mine. 3. Nu-mi place ca muncim prea mult pentru niste bani pe care ii cheltuim in secunda urmatoare." Dar asta nu e tot: "Mai am multe nemultumiri, dar nu vreau sa le spun pe cele grave, care dor. Incerc sa ma bucur de fiecare zi traita si sa ma conving ca nu are rost sa lupt impotriva a ceva ce nu poate fi schimbat. Asa ca ma multumesc cu ce am si ce pot sa fac".

DATORIE

"Suntem fericiti asa cum suntem acum si avem alte prioritati decat un alt bebelus. Nu cred ca e o dovada de egoism, dar am facut o casa, am plantat un copac, am facut un copil, se cheama ca ne-am facut datoria" - Anca Turcasiu, cantareata si actrita
×
Subiecte în articol: antimonden anca