x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Amantul ideal: doua roti si 60 de cai

Amantul ideal: doua roti si 60 de cai

08 Oct 2004   •   00:00

Are 47 de kilograme si poate sa conduca si 60 de cai. Putere. Ii place sa o ia la sanatoasa pe doua roti, mai ales ca are invoire de la sot… Lipseste subiectul, nu-i asa? Ei bine, personajul este Cristina Soloc, nora veteranului televiziunii publice Paul Soloc.

DANA ANDRONIE, CATALINA IANCU

Am "calcat" Poligonul Ilioara pentru a o prinde pe Soloc la ora de sofat. Mare cat un ac de gamalie, balaioara se pregatea sa incalece o Suzuki. Cand ne-a vazut, ne-a intrebat unde am parcat masina. "Sper ca nu ati lasat-o langa poligon. Se mai intampla ca elevii sa intre in "parcare". Si eu era sa ma "pup" cu o masina." I-am multumit pentru sfat si am trecut in tabara galeriei. A incalecat pe cai si a pornit la cursa printre jaloane. Se intrecea cu un domn imbracat la patru ace si cu un altul la haina de piele si cu o bereta pe cap in loc de cascheta.

PIRUETE. Era singura reprezentanta a Evei pe motocicleta, iar instructorul era cu ochii pe ea ca pe butelie. L-am intrebat cat este de silitoare eleva si ne-a marturisit ca este foarte muncitoare. "Prima lectie, prima aventura. S-a urcat pe motor, dar acceleratia era intepenita si cand a pornit… s-a dus pe o roata. A reusit sa revina pe pamant, dar n-a mai putut sa o tina in frau si i-a dat drumul, dupa care a cazut", povesteste amuzat profesorul. "Cati cai conduce acum Cristina?", l-am intrebat. "Doar 25. Dar este suficient pentru scoala de soferi. Cand a cazut prima data, n-a vrut sa se mai urce. Am incurajat-o sa nu renunte si s-a conformat. I-am zis ca o sa vada ea atunci cand o sa aiba 1.000 de cai intre picioare!", ne-a raspuns instructorul. Fotograful facea si el piruete printre jaloane, incercand sa o prinda cat mai bine in cadru. "E bine, mi se vede fata?", se interesa Cristina, avand ghidonul in mana. De pe margine, alti profesori ii strigau: "Scoate-ti si parul blond din casca!".

BUTURUGA MICA. Cristina ne-a aratat ce a invatat: sta bine in sa, se descurca cu ghidonul, pastrand directia, stie sa semnalizeze, conducand doar cu o mana, dar la slalomul printre jaloane nimerea doua din cinci. S-a oprit in fata asistentei pentru a primi aplauze. "A fost bine, nu?", ne-a intrebat in timp se chinuia sa puna motocicleta pe cric: "Ufff, ce grea e! Nu pot s-o ridic!". Se gasise cine sa ridice 200 de kilograme! Un ghem de 47 de kilograme.

PASIUNE. Cum de a ajuns Cristina Soloc pe poligon? A primit misiunea de a prezenta emisiunea "Doua roti" de pe TVR 2 si trebuia sa-si ia rolul in serios. Cum altfel decat sa invete ea insasi sa conduca un motor? Astfel a inceput marea aventura cu Scoala de soferi Ilioara. Umbla dupa doi iepuri: carnetul si emisiunea. Are la activ doar trei ore de condus. Dupa 20 de lectii, Cristina poate sa-si ia o motocicleta. Sotul ei, Catalin, i-a promis ca pana in primavara ii va face cu mana lui un motor cu piese aduse de afara. Va fi un model pe masura ei si nu va avea mai mult de 60 de cai. Referitor la noua pasiune a Cristinei pentru motoare, Catalin nu are nimic de obiectat, ci doar o singura "conditie": "Sa nu vina acasa schilodita si cu doi barbosi ca sa ma dea afara".

PERIPETII. Cristina se tine si de interviuri cand este pe doua roti. Cel mai recent sofer luat la intrebari este Serban Huidu. Carcotasul a recunoscut ca mai are o iubita, pe care o cheama Sofia si care are 60 de cai putere si 200 cmc. "Ne-am suit amandoi pe Sofia si ne-am plimbat putin prin Bucuresti. Huidu conduce foarte bine, desi are carnet doar de trei luni. Am aflat ca tot de trei ori a si cazut dupa motor", ne-a povestit prezentatoarea. Editia cu Huidu calare va fi difuzata duminica, pe TVR 2, de la 12:15. Oare carcotasul se va lasa vreodata condus de Cristina? De la "Karaoke show", emisiune pe care a prezentat-o la Prima TV si "MTV News" de la televiziunea muzicala cu acelasi nume, a trecut in tabara TVR-ista. A fost gazda "Buna dimineata, Romania", "ABC Utilitar" (TVR 1) si "Diplomatic Club" (TVR 2). Pe langa "Making off altfel", difuzata de TVR Cultural, mai are acum si "Doua roti", unde il are drept coprezentator pe Catalin Heson. In curand, si Cristina se va alatura vedetelor posesoare de motor precum Andreea Marin, Mihaela Radulescu, Dana Nalbaru, Fizz, Tudor Chirila, Mihai Dobrovolschi, pe care cu siguranta ii va invita in emisiune. Desi s-a ales cu blugii rupti la prima cazatura, Cristina nu se lasa. "Ma simt mai sexy si mai puternica pe motocicleta", a recunoscut soferita. De unde a rasarit aceasta pasiune? Pe Bulevardul Elisabeta, unde isi are resedinta, motociclistii fac liniute. Mai pe romaneste, fac intreceri. "In Romania exista o comunitate de motociclisti care organizeaza intalniri, in fiecare miercuri, la Arcul de Triumf. De la medici pana la patroni, motociclistii se aduna la povesti", ne-a marturisit junioara. Din liceu, balaioara incearca sa "dreseze" un motor. S-a suit si pe un Hoinar, motoreta care facea furori la acea vreme. "Motocicleta e un amant ideal: e sexy, frumos si puternic, dar e pervers". Acum, Cristina abia asteapta ca sotul sa-i aduca la usa "amantul" mult visat.

FOTO

  • VEDERE. Cristina Soloc, un motociclist la apusul soarelui

  • ECHILIBRU. Si cu mainile-n aer, Cristina e calare pe situatie

  • PARTENER. Catalin Heson este colegul de la "Doua roti"

  • LECTIE. Eleva face pregatirea pe un Suzuki
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden ne-a